Δήμοι

Ο Δήμος Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

Με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα και επιπτώσεις από την για την λειψυδρίας.

Όσο και αν αυτό μοιάζει παράξενο για την λουτρόπολη, το αίτημα κατατέθηκε από τον Δήμο, διαπιστώνοντας πλέον πως τα αποθέματα νερού μειώνονται δραματικά και για την εξεύρεση νέων ποσοτήτων απαιτούνται έργα. Ήδη η τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει προχωρήσει σε πράξεις που περιλαμβάνουν 26 μελέτες συμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατ. ευρώ και που αφορούν ενδεικτικά αφαλατώσεις, νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμό γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

Όλα αυτά θα τεθούν προς έγκριση στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου, μαζί με τις μελέτες, προκειμένου να ανατεθεί η εκτέλεση των συμβάσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

«Η μάχη ενάντια στην λειψυδρία είναι υπόθεση όλων. Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό αγαθό του μεταλλικού νερού, χάρις στο οποίο ο Δήμος μας είναι παγκόσμια γνωστός» αναφέρει ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη.

Σημειώνει δε πως εκτός από την εξασφάλιση νέων ποσοτήτων νερού, είναι απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά και μόνο για ανάγκες ύδρευσης.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, ξεκινούν προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης, όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τα συμπληρωματικά μέτρα εξοικονόμησης νερού και τον δραστικό περιορισμό της αλόγιστης χρήσης και της σπατάλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο