Δήμοι

Πρώτη θεσμική συνάντηση Ταγαρά – Σταυρέλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΣτοΥπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκαν ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή Κορινθίας Νίκο Ταγαρά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν πολλά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορινθίων, με έμφαση στο χωροταξικό σχεδιασμό και την αναβάθμιση των υποδομών, τόσο της πόλης της Κορίνθου όσο και όλου του Δήμου. Ο Νίκος Ταγαράς ευχήθηκε για μια ακόμα φορά στο νέο Δήμαρχο Κορινθίων και στο Δημοτικό Συμβούλιο καλή και παραγωγική θητεία. Υποσχέθηκε πως ο ίδιος θα είμαι δίπλα στο Δήμαρχο και στο Δήμο, «όπως πάντα για το καλό του τόπου και της κοινωνίας».

Τις ευχαριστίες του προς ον κ. Ταγαρά εξέφρασε και ο κ. Σταυρέλης, ενώ σΣε ανακοίνωση του Δημάρχου Κορινθίων, αναφέρεται πως στη συνάντηση με τον Κορίνθιο υφυπουργό συζητήθηκαν κυρίως περιβαλλοντικά,τα πολεοδομικά και κατόπιν αυτής:

  • Διασφαλίζεται η χρηματοδότηση των 50.000.000 ευρώ από το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό λυμάτων των πρώην (Καποδιστριακών) Δήμων Άσσου-Λεχαίου και Βόχας και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου – Λουτρακίου. «Τους επόμενους μήνες, εάν δεν υπάρξουν προβλήματα με τους εργολάβους το έργο ξεκινά» σημείωσε ο κ. Σταυρέλης.
  • Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των 18.500.000 ευρώ για το αποχετευτικό λυμάτων Σαρωνικού (Δ.Κ. Γαλατακίου, Λουτρά, Αλμυρή, Ίσθμια, κεντρικός αγωγός στον βιολογικό Αγίων Θεοδώρων). Το έργο ξεκινά σε 2-3 μήνες εκτιμά ο Δήμαρχος Κορινθίων.
  • Διαπιστώθηκε πως είναι σε καλό δρόμο το ολιστικό σχέδιο αποχέτευσης και άρδευσης Τενέας (Χιλιομόδι, Κλένια, Άγιος Βασίλειος), Αθικίων, Σολυγείας (Σοφικό, Κόρφος). Πρόκειται για πρόγραμμα της τάξης των 50.000.000 ευρώ για τον Δήμο Κορινθίων. Το πρόγραμμα αυτό 200 εκατομ. αφορά 4 δήμους σε όλη την χώρα (Αλεξανδρούπολη, Ρέθυμνο,Κασσανδρής,Κόρινθος).

Ο κ. Σταυρέλης ανέφερε ακόμα πως πονούνται ήδη τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια Σαρωνικού και Σολυγείας. Ξεκινά ακόμα το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο Δ.Ε Κορινθίων, Άσσου – Λεχαίου, Τενέας.

Τέλος, κατά την παραπάνω συνάρτηση προωθήθηκε ήδη για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικράτειας, η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως Κορίνθου, για την ανέγερση του μουσείου Μικρασιατών και Προσφυγικών κειμηλίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο