ΕπιχειρείνΠολιτική

Ο Γιώργος Ψυχογιός  ζητά την άμεση στήριξη των ΜμΕ που απειλούνται με κλείσιμο

Ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, καταθέτει ως αναφορά στη Βουλή το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας, όπως του κοινοποιήθηκε, με το οποίο εκφράζεται η διαμαρτυρία για το φορολογικό νομοσχέδιο και η αγωνία πως αυτό θα οδηγήσει στο λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα μέλη της της ΟΕΒΕ Κορινθίας σημειώνουν  πως  «τον πλούτο,  τον οποίο παράγουν οι χιλιάδες αυτές μικρές επιχειρήσεις, θα τον καρπωθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις με τα αφορολόγητα –ως επί το πλείστον – υπερκέρδη και τους μισθούς πείνας». Εκδηλώνουν για μία ακόμα φορά την διαμαρτυρία τους, για την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στις επιχειρήσεις αυτές μία ακόμα ευκαιρία με μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων, οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Με την απαίτηση, μάλιστα, της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, παρά τα ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα και με την απειλή υπέρογκων προστίμων, προξενεί ακόμη ένα εμπόδιο στην λειτουργία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» αναφέρει το ψήφισμα.

Μετά τα παραπάνω, αναφέρει ο Γιώργος Ψυχογιός, ζητούν:

  • Την άμεση ανάκληση του φορολογικού Νόμου.
  • Την άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού.
  • Το σχεδιασμό νέας ρύθμισης των 120-240 δόσεων για όλα τα χρέη των επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τον ΕΦΚΑ με αφαίρεση των προσαυξήσεων και των πανωτοκίων. Η ρύθμιση να αφορά όλους τους οφειλέτες και όχι μόνο όσους έχασαν κάποια προηγούμενη ρύθμιση.
  • Την παράταση της αναβολής της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές μέχρι το τέλος του έτους.

Ο βουλευτής Κορινθίας ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό Οικονομικών για τις ενέργειές του σχετικά με τις παραπάνω επισημάνεις που εκφράζει η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Κορινθίας. Ο Γιώργος Ψυχογιός έδωσε το παρών του το πρωί της Τετάρτης, στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε στην Κόρινθο το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και βρέθηκε δίπλα στον κόσμο της εργασίας, που διεκδικεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και πάταξη της αισχροκέρδειας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο