Επιχειρείν

Δυναμική παρουσία των τοπικών μας επιχειρήσεων σε «Food Expo» και «Οινόραμα»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει με 60 εκθέτες στην «Food Expo 2022», τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, στην οποία φέτος έδωσαν το παρών τους 1.350 εκθέτες, από την Ελλάδα και άλλες 26 χώρες και πάνω από 1.100 ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Στα εγκαίνια της έκθεσης βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παν. Νίκας, μαζί με τους συνεργάτες του, όπου εκεί συνάντησε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον οποίο και ξενάγησε στο Περίπτερο της Περιφέρειας. Μαζί μάλιστα επισκέφτηκαν περίπτερα πολλών επιχειρήσεων από την Πελοπόννησο και την Κορινθία φυσικά, που συμμετείχαν στην «Food Expo 2022». Ο Π. Νίκας μίλησε με πολλούς από τους εκθέτες της Πελοποννήσου και τόνισε ακόμα ότι η περιφερειακή Αρχή έχει αποδυθεί σε μια συστηματική προσπάθεια για την στήριξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και της επιχειρηματικότητας, μέσα από πολλαπλές δράσεις αλλά και με τη συνδρομή προς τις επιχειρήσεις προκειμένου να μετάσχουν σε θεματικές εκθέσεις -στην Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης επισήμανε επίσης την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια αφ’ ενός στο θέμα της διασφάλισης της άρδευσης, μέσα από την ολοκλήρωση και τον προγραμματισμό εγγειοβελτιωτικών έργων, και αφ’ ετέρου στην εκπαίδευση και επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου μέσω του Γεωργικού Σχολείου που λειτουργεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ τόνισε και την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΛΓΟ Δήμητρα με αντικείμενο την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με νέες καλλιέργειες.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η Περιφέρεια καταβάλει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη απόδοση των αποζημιώσεων σε πληγέντες από καιρικά φαινόμενα ή άλλες αιτίες παραγωγούς.

Οι Κορινθιακές επιχειρήσεις

Δυναμική ήταν η παρουσία του Επιμελητήριου Κορινθίας και των επιχειρήσεων του, τόσο στην «Food Expo 2022», όσο και στην μεγαλύτερη οινική έκθεση της χρονιάς «Οινόραμα 2022». Έλληνες και ξένοι εκθέτες, υποδέχτηκαν στην «Food Expo 2022» χιλιάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της χώρας, μεταξύ των οποίων 17 επιχειρήσεις από την Κόρινθο, που έδωσαν δυναμικά το παρόν τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακόμα, 12 Κορινθιακές επιχειρήσεις συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο.

Στο «Οινόραμα 2022» εξάλλου, έδωσαν το παρών τους οινοποιεία από την Νεμέα και την Κορινθία ευρύτερα, να συμμετέχουν σε αυτό, εκθέτοντας τα κρασιά τους. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης μαζί με μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των εκθετών στην «Food Expo 2022», καθώς και στο «Οινόραμα 2022». Συναντήθηκαν με τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν, και τους ευχαρίστησαν για την συμμετοχή και την επαγγελματική τους παρουσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο