Δήμοι

Στον Χρυσοχοΐδη με ζητούμενο την αυξανόμενη παραβατικότητα εκπρόσωποι Δήμων της Κορινθίας

Με εκπροσώπους από τους Δήμους Κορινθίων, Σικυωνίων και Βέλου – Βόχας, καθώς και της τοπικής αγοράς, συναντήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσία της βουλευτή Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη.

Εκεί βρέθηκες ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, Χρήστο Κούβα, η αντιδήμαρχος εξυπηρέτησης του πολίτη, του Δήμου Κορινθίων Γεωργία Στριμενοπούλου, με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Ευαγγελία Κελαθανασίου, η αντιδήμαρχος του Δήμου Βέλου – Βόχας Ελευθερία Παπαλέκα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ζευγολατιού Γιάννη Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Χρήστος Βλαχοπάνος,

Ο δήμαρχος Σικυωνίων και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου μετέφεραν στον Υπουργό την έντονη ανησυχία των δημοτών και της δημοτικής αρχής σχετικά με τα αυξανόμενα περιστατικά παραβατικότητας, τις κλοπές και την ανεπαρκή αστυνόμευση, ιδίως στο Κιάτο και τα γύρω χωριά. Έκαναν έκκληση για άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης  – τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και υποδομών – του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, καθώς οι υπάρχουσες δυνάμεις δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν επαρκώς όλα τα συμβάντα.

Από την πλευρά του Δήμου Βέλου – Βόχας, τόσο η κα Παπαλέκα όσο και ο κ. Παπαδημητρίου τόνισαν την ανάγκη να αυξηθεί η αστυνόμευση και να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου, καθώς οι υφιστάμενες δυνάμεις αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τα περιστατικά παραβατικότητας. «Η κατάσταση δημιουργεί αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους, που ζητούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της» σημείωσαν αμφότεροι.

Ο Υπουργός, από την πλευρά του, αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας ότι είναι πλήρως ενήμερος για το πρόβλημα που υπάρχει ιδιαιτέρως στο Ζευγολατιό και υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, αλλά και των υποδομών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου. Όπως επίσης, αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης που του έθεσε ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπ. Σταματόπουλος, διαβεβαιώνοντάς τον πως είναι ενήμερος για τα προβλήματα, όπως και για τις ανησυχίες των κατοίκων του Μουλκίου, όπως εκφράστηκαν και στην λαϊκή συνέλευση. Δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και των υποδομών στο Κιάτο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο