ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Ο Μάρκος Λέγγας υποδέχτηκε στην Τρίπολη φοιτητές και καθηγητές του Πανεπιστημίου «Texas A&M»

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας Μάρκος Λέγγας, επικεφαλής ευρωπαϊκών προγραμμάτων και καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, υποδέχτηκε στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δέκα φοιτητές μαζί με τέσσερις καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Texas A&M των ΗΠΑ.

Βρέθηκαν στον τόπο μας, συμμετέχοντας στο πλαίσιο του έργου METAVASIS, το οποίο υποστηρίζεται από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Ελλάδα, και αφορά τις περιοχές που βρίσκονται σε ενεργειακή μετάβαση και τη συμβολή της αγροτικής παραγωγής. Πρόγραμμα που υλοποιεί το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης και την Agribator ΑΜΚΕ. Μαζί με τον , Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιο Αδαμόπουλο, ο κ. Λέγγας ξενάγησε τους επισκέπτες μαθητές και καθηγητές από τις ΗΠΑν στην Μεγαλόπολη, όπου από κοινού συζήτησαν με τους σχετικούς φορείς για τις δράσεις που αφορούν την περιοχή. Η επίσκεψη ήταν η συνέχεια αντίστοιχης επίσκεψης που είχε υλοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο στο Τέξας των ΗΠΑ, ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο του έργου, οι φοιτητές συμμετέχουν σε ομάδες και αναλύουν διάφορα σενάρια ενεργειακής μετάβασης και την επίδραση τους στις τοπικές κοινωνίες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Όπως αναφέρεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα υπάρξει και συνέχεια στη συνεργασία και στην ανταλλαγή εμπειριών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο