KR Tempo

Οι Venezuelan Brass Ensemble στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα θα υποδεχθεί την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, το διάσημο μουσικό συγκρότημα Venezuelan Brass Ensemble, μαζί με τον μαέστρο Andres David Ascanio Abreu και παράγοντες από το πρόγραμμα El Sistema.

Η επίσκεψη αυτή, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παραμονής των μουσικών στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του εκπαιδευτικού μουσικού προγράμματος κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, με το οποίο συνεργάζεται το Ίδρυμά μας από το 2020, για μία εβδομάδα γεμάτη εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις, με κορυφαία την προγραμματισμένη συναυλία τους στο Κεντρο Πολιτισμου Ιδρυμα Σταυρος Νιαρχος.

Η επίσκεψη αυτή, που θα πλαισιωθεί και από μια περιήγηση στα αξιοθέατα της Κορίνθου, αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός για τα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης Κορινθίας που θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους, σπουδαστές και εραστές της μουσικής τέχνης να μοιραστούν την σπάνια εμπειρία μιας βιωματικής μουσικής έκφρασης.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του συνόλου διαμορφώνεται ως εξής:

16:00-18:00 Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Καλογεροπούλειο από μέλη του ensemble.

18:30-19:15 : Μικρή συναυλία από 2 επιμέρους σύνολα των Venezuelan Brass Ensemble στην αίθουσα συναυλιών του Καλογεροπούλειου (Bouche Horn Quartet [κουαρτέτο γαλλικών κόρνων – Hêphaistos Brass quintet [κουιντέτο χάλκινων πνευστών])

Πληροφορίες : Γραμματεία Καλογεροπούλειου Ωδείου: 2741022385 (καθημερινά 16:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 14:00)

Ένα πολυμελές ανατρεπτικό σχήμα

Το διάσημο Venezuelan Brass Ensemble, γέννημα-θρέμμα του περίφημου El Sistema της Βενεζουέλας, είναι ένα πολυμελές, αναγνωρισμένο και συχνά ανατρεπτικό σχήμα, που στα μέλη του απαριθμεί τους πιο χαρισματικούς νέους εκτελεστές χάλκινων πνευστών της Βενεζουέλας και συνδυάζει τη νεανική φλόγα με την πολύτιμη εμπειρία μιας παρουσίας δεκαεπτά χρόνων.

Το Venezuelan Brass Ensemble (Ορχήστρα Χάλκινων Πνευστών της Βενεζουέλας) δημιουργήθηκε το 2004, συγκεντρώνοντας στον πυρήνα του κορυφαίους πρωτοεμφανιζόμενους μουσικούς της χώρας. Με μέντορα τον μαέστρο Thomas Clamor, έχει πραγματοποιήσει επιτυχημένες συναυλίες σε όλο τον δυτικό κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Νορβηγία και από το Εκουαδόρ μέχρι την Αυστρία. Το 2007 εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, μπροστά σε πάνω από 5.000 θεατές, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Το 2012 άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Μέχρι και σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα χάλκινων πνευστών στον κόσμο, ανανεώνοντας διαρκώς τα μέλη του και δίνοντας ευκαιρίες ανάδειξης σε δεκάδες παιδιά και εφήβους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Κορινθίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο