Κορινθία

Τράβηξαν για Καλαμάτα την Πέμπτη τα κρούσματα ανακουφίζοντας για λίγο την Κορινθία

Μετά τα διψήφια κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, που έβαλαν στον «πορτοκαλί» συναγερμό την Κορινθία, η σημερινή ημέρα των 2.107 κρουσμάτων στην επικράτεια, κατέγραψε στον τόπο μας μόνο 5 περιπτώσεις.

Όπως και στο σύνολο η Πελοπόννησος, κατέγραψε χθες 33 ακόμα κρούσματα, τα οποία ανέβασε σημαντικά το 20άρι που κατέγραψε η Καλαμάτα, αιφνιδιάζοντας την Πελοπόννησο, καθώς είχε καιρό να δείξει κάτι τέτοιο, παραμένοντας για καιρό σε χαμηλά μονοψήφια. Χαμηλά μονοψήφια κρατούν στην Πελοπόννησο η Λακωνία, με μόλις ένα κρούσμα σήμερα, η γειτονική Αργολίδα με 4 και η Αρκαδία με 3.

Τα 5 κρούσματα που κατέγραψε σήμερα η Κορινθία είναι ένα θετικό στοιχείο, αλλά αυτό δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, αφού δεν μπορούμε να ξεχνάμε το χθεσινό 18άρι και τα 16 της Τρίτης, που ανέβασαν στο 9,14 τον μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας.

Το θετικό είναι πως δεν έχει παρουσιαστεί ξανά άλλο κρούσμα της μετάλλαξης Δέλτα στην Κορινθία, που ωστόσο έχει καταγράψει 48 περιπτώσεις της Βρετανικής μετάλλαξης. Τέλος, όσον αφορά τον εμβολιασμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που δεν ικανοποιεί τον Περιφερειάρχη Παν. Νίκα, στην Κορινθία το σύνολο των ανθρώπων που είχαν εμβολιαστεί μέχρι και τις 6 Ιουλίου, ανέρχεται σε 44.904.

Mέχρι και σήμερα, Πέμπτη, 8 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 12 άτομα και συγκεκριμένα, στο στο Νοσοκομείο Κορίνθου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 2, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 3 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 6.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο