ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Το 3ο Οδοιπορικό Οινοτουρισμού θα περάσει από τον αμπελώνα της Πελοποννήσου

Το 3ο Οδοιπορικό Οινοτουρισμού, με στόχο την προώθηση της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού, αναμένεται να διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1 έχως 3 Απριλίου.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ «Μοριάς» Α.Ε., με αντικείμενο την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο παραπάνω «Οδοιπορικό». Ένα οδοιπορικό που ξεκίνησε το Υπουργείο Τουρισμού τον περασμένο Ιούλιο από τη Σαντορίνη, με σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού οινοτουρισμού, ενώ συνεχίστηκε το Νοέμβριο στην Δυτική Μακεδονία, με ένα τριήμερο πρόγραμμα αφιερωμένο στο ελληνικό κρασί και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει ο οινοτουρισμός, ιδίως συνδυαζόμενος με λοιπές ειδικές μορφές τουρισμού.

Τώρα είναι η σειρά της Πελοποννήσου και το «Οδοιπορικό» θα περάσει μέσα από τους αμπελώνες της Νεμέας, της Μαντινείας και των άλλων περιοχών που έχουν ταυτιστεί με το κρασί και τον αμπελώνα. Παράλληλες δράσεις θα αναδείξουν την «αμπελόεσσα» Πελοπόννησο, ως μοναδικό προορισμό του Αγιωργήτικου και άλλων ποικιλιών του αμπελώνα, καθώς επίσης και τοπία και δραστηριότητες που μπορεί κανείς να συναντήσει στους δρόμους του κρασιού της Πελοποννήσου.

Μέσα από την δράσει αυτή του Υπουργείου Τουρισμού, έρχονται να αναδειχθούν περιοχές με ισχυρή παρουσία στον τομέα της οινοποίησης, όπως ευρύτερα η Πελοπόννησος, ενώ επιδιώκεται να αναδειχθεί η δυναμική προοπτική που υπάρχει στις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο οινοτουρισμός, οι οποίες και μπορούν να αποτελέσουν πυλώνες στήριξης του ελληνικού τουρισμού και να συντελέσουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη του τομέα. Κατά την διάρκεια που οδοιπορικού, θα πραγματοποιηθεί περιήγηση σε αμπελώνες της Πελοποννήσου και οινογνωσία σε οινοποιητικές μονάδες. Από την πλευρά του Υπουργείου, θα παρουσιαστούν όλες οι σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, μεταξύ των οποίων η δημιουργία ψηφιακού portal για τα επισκέψιμα οινοποιεία, η ανατοποθέτηση και η ενίσχυση του Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου (Σ.Ε.Ο.), η λειτουργία Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού, και η στήριξη επενδύσεων σε υποδομές μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης. Στόχος αυτού του οδοιπορικού που πλέον περνάει από την Πελοπόννησο και θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου υπάρχουν επισκέψιμα οινοποιεία, είναι να συνδεθεί ο τουρισμός και τα ταξίδια με τις επισκέψεις σε οινοποιεία της χώρας οπότε και να στηριχθούν οι περιοχές αυτές και να εξελιχθούν σε πόλους έλξης ενός παγκόσμιου κοινού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο