Επιχειρείν

Επιμελητήριο Κορινθίας. Ο Τ. Λουζιώτης σήκωσε το γάντι που του έριξε ο Πιτσάκης

Να βάλει τάξη στα πράγματα, όπως εξελίχθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους, οπότε και αναδείχθηκε με πλειοψηφία 14 συμβούλων πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, θέλησε ο πρόεδρος Τάκης Λουζιώτης, σηκώνοντας ωστόσο το γάντι που του πέταξε ο προκάτοχός του Παν. Πιτσάκης.

Με αφορμή την συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό της δράσης των δύο μηνών από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρεία του Επιμελητηρίου, και δύο ημέρες μετά την συνέντευξη τύπου του κ. Πιτσάκη, ο Τάκης Λουζιώτης αντέκρουσε τις προσβολές, όπως χαρακτήρισε την αναφορά περί «ψεφτοπροέδρου» που του απέδωσε ο προκάτοχός του, υπογραμμίζοντας: «η προσβολή δε προσβάλει τον παραλήπτη, αλλά δείχνει το ποιόν αυτού που προσβάλει». Ο κ. Λουζιώτης εξήγησε πως ο προκάτοχός του ουδέποτε είχε την πλειοψηφία του Επιμελητηρίου, ψηφίστηκε από 11 συμβούλους για πρόεδρος και έχασε την θέση του λόγω της ανικανότητάς του. «Μετρήθηκε, ζυγίστηκε, βρέθηκε λιποβαρής και απορρίφθηκε» σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Όσο για τον παραλληλισμό που δύο ημέρες πριν είχε κάνει ο Παν. Πιτσάκης, όσον αφορά τους Δημάρχους που εξαιτίας του εκλογικού νόμου δεν έχουν την πλειοψηφία στα συμβούλιά τους, ο κ,. Λουζιώτης θύμισε πως οι δήμαρχοι εκλέγονται άμεσα, όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος, από τον λαό, στον δεύτερο γύρο των εκλογών -αν αυτό δεν το πετύχουν στον πρώτο γύρο- κάτι που αν συνέβαινε στην περίπτωση του Επιμελητηρίου, ο κ. Πιτσάκης, ως τρίτος του πρώτου γύρου δεν θα συμμετείχε στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία, στην οποία θα έφθαναν οι Λουζιώτης και Μουρίκης που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις.

Το ταμείο

«Όταν ανέλαβα την διοίκηση του Επιμελητηρίου, στις 17 Νοεμβρίου 2021 στο ταμείο είχαμε διαθέσιμα 322.000 ευρώ και σήμερα, ένα μήνα μετά, το ταμείο έχει 302.000 ευρώ» ξεκαθάρισε ο κ. Λουζιώτης.

Ο κ. Λουζιώτης, ξεκαθάρισε ωστόσο και το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων του Επιμελητηρίου, δίνοντας απάντηση στις καταγγελίες Πιτσάκη, πως από την ημέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση σπαταλήθηκαν περίπου 300.000 ευρώ. Ανέφερε πως το ταμείο του Επιμελητηρίου είχε 152.000 ευρώ στο τέλος του 2017, 170.000 ευρώ ένα χρόνο μετά, 203.000 ευρώ το 2019, όταν ανέλαβε ο κ. Πιτσάκης, 680.000 ευρώ το 2020 και 469.000 ευρώ στο τέλος του έτους που πέρασε. Εξήγησε ωστόσο, ότι αυτά τα χρήματα αφορούν προγράμματα και όπως εισέρχονται στο ταμείο του Επιμελητηρίου, έτσι και φεύγουν για να αποπληρωθούν τα προγράμματα αυτά. Για παράδειγμα έφερε τα 326.000 ευρώ από το πρόγραμμα εφοδιαστικής αλυσίδας το 2021, τα οποία πέρασαν στο ταμείο του Επιμελητηρίου, αλλά δόθηκαν για την πληρωμή του παραπάνω προγράμματος.

«Όταν ανέλαβα την διοίκηση του Επιμελητηρίου, στις 17 Νοεμβρίου 2021 στο ταμείο είχαμε διαθέσιμα 322.000 ευρώ και σήμερα, ένα μήνα μετά, το ταμείο έχει 302.000 ευρώ» ξεκαθάρισε ο κ. Λουζιώτης. «Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό ότι κατασπαταλήσαμε χρήματα» συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους για να προσθέσει στον ίδιο τόνο: «όσοι έχουν μάθει να δουλεύουν και με μόχθο να βγάζουν χρήματα, όταν βρεθούν σε θέση διοίκησης και ευθύνης ξέρουν καλά να υπολογίζουν ακόμα περισσότερο αυτά τα χρήματα που διαχειρίζονται».

Open Mall Λουτρακίου

«Οι ευθύνες είναι όλων, αλλά δεν μπορεί να πετροβολά κάποιος τους άλλους και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, παραδεχόμενος το μέρος των δικών του ευθυνών.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έδωσε εξηγήσεις τόσο για το Open Mall Λουτρακίου, για το οποίο δέχτηκε την μομφή του πρώην προέδρου ότι εξαιτίας της αρνητικής στάσης τους το προηγούμενο διάστημα χάθηκαν τα χρήματα για την υλοποίησή του, όσο και για την ανάθεση σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης της μελέτης marketing για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Εξήγησε εδώ πως το Επιμελητήριο παρέλαβε το συγκεκριμένο έργο βαλτωμένο, όμως ο προϋπολογισμός του ψηφίστηκε με πλειοψηφία 11 υπέρ και 10 κατά, όμως το διάστημα που ακολούθησε δεν έγινε καμία διαδικασία για να προχωρήσει αυτό. «Οι ευθύνες είναι όλων, αλλά δεν μπορεί να πετροβολά κάποιος τους άλλους και να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, παραδεχόμενος το μέρος των δικών του ευθυνών. Πρόσθεσε δε, ότι μόλις ανέλαβε ο ίδιος την διοίκηση του Επιμελητηρίου, συζήτησαν με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να προχωρήσει το έργο αυτό στο Λουτράκι.

Ξεκαθαρίζοντας επίσης την εμπλοκή στο έργο αυτό εταιρείας από την Θεσσαλονίκη και απαντώντας στις κατηγορίες Πιτσάκη ότι αγνόησε αντίστοιχες Κορινθιακές επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος Τάκης Λουζιώτης ανέφερε πως η συγκεκριμένη εταιρεία έχει υπάρξει συνεργάτης του Επιμελητηρίου Κορινθίας κατά το παρελθόν, πως έχει εμπειρία στην ανάπτυξη τέτοιων έργων και στην μελέτη marketing που απαιτείται και πως ο ρόλος της θα περιοριστεί μόνο στο πλάνο marketing και στα πλάνα που αφορούν την προβολή και την οργάνωση της διαφήμισης του έργου. Από ΄κει και πέρα, ξεκαθάρισε επίσης πως στην υλοποίηση αυτού, θα κληθούν να συμμετέχουν μόνο επιχειρήσεις του τόπου μας.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα της Αναπτυξιακής των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και τις κατηγορίες Πιτσάκη ότι εξαιτίας της αρνητικής στάσης των μελών της σημερινής πλειοψηφίας χάθηκαν 10 εκ. ευρώ, όταν αυτά ήταν διαθέσιμα, ο κ. Λουζιώτης διερωτήθηκε γιατί δεν διαμαρτύρονται για τον ίδιο λόγο οι πρόεδροι των άλλων επιμελητηρίων της Πελοποννήσου. Θύμισε ότι στις 30/12/2019 ομόφωνα το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου ψήφισε την συμμετοχή του στην Αναπτυξιακή αυτή, παρόλο που δεν είχε υπάρξει κάτι χειροπιαστό για αυτήν. Το ότι σήμερα ψήφισε η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου την Αναπτυξιακή, συνέχισε ο πρόεδρος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι αλλάζει πλέον ο «χάρτης» αυτών των Αναπτυξιακών και στόχος του Επιμελητηρίου Κορινθίας είναι να υπάρξει μια ισχυρή Αναπτυξιακή από τα Επιμελητήρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο