Περιφέρεια

Τις συμβάσεις έργου για Αρχ. Δίολκο και την περίφραξη της Διώρυγας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας

Δύο συμβάσεις έργων στην Κορινθία, συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας από την Κόρινθο, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος είχε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσο Γκιολή, υπέγραψε σύμβαση για το έργο προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης της αρχαίας Διόλκου, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ. Πρόκειται για νέα εργολαβία, η οποία χρειάστηκε να υπογραφεί λόγω ζητημάτων που είχαν δημιουργηθεί με την προηγούμενη.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σύμβαση και για το έργο κατασκευής περίφραξης στην περιοχή της Διώρυγας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στα χείλη του καναλιού. Ο Π. Νίκας, υπέγραψε τέλος, με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο ,προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του παραπάνω Δήμου, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, που αφορά τις αθλητικές υποδομές στην Δ.Ε. Ευρωστίνης.

Κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (Loutraki Tourism Organisation / LTO).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο