Κορινθία

Η φθινοπωρινή εορτή των Αγίων Αναργύρων και οι χειροτονίες ιερέων

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, υιών Θεοδότης, τίμησε η Μητρόπολη Κορίνθου, με τον  Πανηγυρικό Εσπερινό να τελείται το βράδυ της Κυριακής, παραμονή της εορτής, στο ναό των Αγίων Αναργύρων, στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Τον Ιερό Άμβωνα διακόνησε ο Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος μίλησε για τους εορταζόμενους Αγίους και για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, λαμβάνοντας τον λόγο, ευχήθηκε στους ιατρούς, στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους ασθενείς «ο Θεός δια πρεσβειών των Αγίων Αναργύρων να τους δίδει υγεία, φώτιση και δύναμη και να τους ενισχύει, ώστε να επιτελούν τα καθήκοντα τους». Στην συνέχεια επεσήμανε τις προσπάθειες που γίνονται προκειμένου να ενισχυθεί με νέους κληρικούς η εκκλησία της Κορίνθου, ανακοινώνοντας τις χειροτονίες νέων Διακόνων και Πρεσβυτέρου.

Σήμερα Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, στον Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης, αφού ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή, τόνισε ότι τιμούμε τους Αγίους Αναργύρους «γιατί εφάρμοσαν στην ζωή τους τις εντολές και τον λόγο του Θεού με αποτέλεσμα να λάβουν το χάρισμα της ιάσεως και να θεραπεύουν «θαυματουργικώ τω τρόπω» τις ψυχές και τα σώματα όλων όσοι προστρέχουν και ζητούν τις μεσιτείες τους. «Ως Χριστιανοί όταν αρρωσταίνουμε οφείλουμε πρώτον να παρακαλούμε τον Θεό να μας βοηθήσει, γιατί η ασθένεια έχει και παιδαγωγικό χαρακτήρα, αλλά και να τιμούμε και να υπακούμε τους ιατρούς γιατί αυτοί έχουν σπουδάσει, ώστε να θεραπεύουν τις ασθένειες» είπε τέλος, απευθυνόμενος στους πιστούς ο Μητροπολίτης Κορίνθου.

Χειροτονίες ιερέων

Στο μεταξύ, την παραμονή της ανακομιδής των Ι. Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, αύριο Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, στην Πανηγυρίζουσα Μονή  Αγίου Γεωργίου Φενεού, θα τελεσθεί η Μοναχική Κουρά του δοκίμου Μοναχού Γεωργίου Λάμπου, καταγομένου από την Κόρινθο. Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου, θα τελεσθεί η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού, στο Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο. Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, επίσης στον Ναό  του Απ. Παύλου θα τελεσθεί η εις Διακόνον Χειροτονία του Χρήστου Χίλια, αποφοίτου της Εκκλησιαστικής Σχολής Καρδίτσας, εγγάμου, καταγομένου από την Κόρινθο. Τέλος, στις 21Νοεμβρίου και στον Ναό Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στην Αλμυρή, θα τελεσθεί η χειροτονία του νέου ιερέα π. Γεωργίου Μαρινάκη, ο οποίος και θα καταστεί εφημέριος του ίδιου Ναού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο