Δήμοι

Ο Δήμος Κορινθίων βάζει σε λειτουργία 38 ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων ενέκρινε το έργο ενίσχυσης της μικροκινητικότητας στο Δήμο Κορινθίων», προϋπολογισμού: 309.837 ευρώ , το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η υλοποίηση του έργου αφορά την προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, καθώς και την δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων για την φόρτιση και την στάθμευσή τους σε 6 επιλεγμένα σημεία της πόλης. Περιλαμβάνει το αντιβανδαλιστικό σύστημα και «έξυπνες» κλειδαριές, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες.

Ακόμα, τη δημιουργία και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου web-based λογισμικού διαχείρισης και ηλεκτρονικού συστήματος διαμέσου mοbile εφαρμογής που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Η ανάδειξη του αναδόχου αναμένεται έως τα τέλη Μαΐου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

«Η προσπάθεια στον Δήμο Κορινθίων για καλύτερη, ασφαλέστερη, ποιοτικότερη μετακίνηση με την υλοποίηση δράσεων της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο