Επιχειρείν

Στο Peloponnese Wine Festival Athens 2024 ο Περιφερειάρχης Δημ. Πτωχός

Στο Peloponnese Wine Festival, που διοργάνωσε η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου στην Αθήνα, προβάλλοντας οινοπαραγωγους, περιοχές του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας και κρασιά της Πελοποννησιακής παραγωγής, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Εκεί συγκεντρώθηκαν οι παραγωγοί όλων των αμπελουργικών ζωνών ΠΟΠ και ΠΓΕ, παρουσιάζοντας πλήθος γηγενών και άλλων ποικιλιών που καλλιεργούνται στον τοπικό αμπελώνα, ενώ κάποιοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην έκθεση. Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παράλληλη δράση με τις παλαιές εσοδείες.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται πάντα στο πλευρό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου και στηρίζει εμπράκτως το επώνυμο κρασί» σημείωσε ο Δημ. Πτωχός. «Τα κρασιά του τόπου μας, συνέχισε, ξεχωρίζουν και πρωταγωνιστούν, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές, καθώς οι οινοποιοί μας εργάζονται σκληρά με άξονα το τρίπτυχο: Ποιότητα, Ταυτότητα, Εξωστρέφεια. Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές για την ποιότητα αυτού του θεσμού αλλά και τη μαζική συμμετοχή. «Η Περιφέρεια θα στηρίζει το Wines of Peloponnese ώστε να συνεχίσει τις δράσεις του για την ανάδειξη και προβολή του εξαιρετικού αμπελώνα μας» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Ο πρόεδρος της ΕΝΟΑΠ, οινοποιός Γιάννης Τρουπής σημείωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί θεσμό για τον Πελοποννησιακό αμπελώνα. «Είμαστε εξαιρετικά ευτυχείς που κάθε χρόνο καταφέρνουμε να δίνουμε τον «παλμό» του αμπελώνα και όλες τις θετικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, πάντα μέσα από μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο