Επιχειρείν

Με τον Πρωθυπουργό στα Ιωάννινα στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της TeamViewer ο Χρίστος Δήμας

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, συνόδεψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του σήμερα Παρασκευή, στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας TeamViewer, στα Ιωάννινα.

Το κέντρο της TeamViewer, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2020, απασχολεί αυτή τη στιγμή 50 μηχανικούς τεχνολογίας λογισμικού, αριθμός που προβλέπεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια σε 150 με 200. Τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της TeamViewer Oliver Steil, ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας, Philipp Deutscher, και ο διευθύνων εταίρος της DACH Permira J0rg Rockenhäuser. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα για το γεγονός ότι ενθαρρύνει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα» τονίζοντας ότι και ο ίδιος θα στηρίξει την πρωτοβουλία του να ιδρύσει ένα τεχνολογικό campus στα Ιωάννινα.

Ευκαιρίες και συνεργασίες

«Νομίζω πως αν ψάξει κανείς καλά, θα βρει θησαυρούς στα πιο απρόσμενα μέρη» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, παρατηρώντας ότι δεν θα μπορούσαν πολλοί να φανταστούν πριν από μερικά χρόνια ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να μετατραπούν σε ένα κόμβο τεχνολογίας.

Το πάρκο θα λειτουργήσει ως κόμβος τεχνολογίας, καθώς θα επιτρέψει σε φορείς από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ινστιτούτα, μικρές και μεγάλες εταιρείες να συνεργάζονται στενά, κάτω από την ίδια στέγη. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές της επιστήμης υπολογιστών θα αποκτήσουν εμπειρίες από τη λειτουργία επιχειρήσεων σε πραγματικές συνθήκες.

«Νομίζω πως αν ψάξει κανείς καλά, θα βρει θησαυρούς στα πιο απρόσμενα μέρη» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, παρατηρώντας ότι δεν θα μπορούσαν πολλοί να φανταστούν πριν από μερικά χρόνια ότι τα Ιωάννινα θα είχαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να μετατραπούν σε ένα κόμβο τεχνολογίας. «Αλλά εσείς το κάνετε πραγματικότητα» συνέχισε, εκφράζοντας την χαρά του που σημαντικές ευρωπαϊκές, τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν εδώ στα Ιωάννινα και να αξιοποιήσουν το εξαιρετικό ταλέντο των φοιτητών που βγαίνουν από τα πανεπιστήμια της χώρας μας.

Απευθυνόμενος στον Χρ. Δήμα, ο πρωθυπουργός μίλησε για «εξαιρετική δουλειά μέσω του Υπουργείου του, ενθαρρύνοντας ένα επιχειρηματικό οικοσύστημα που προσανατολίζεται στην τεχνολογία και ήδη ανθεί στην Ελλάδα».

Εδώ και σε άλλα μέρη

«Αυτό που μας κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση -κάθε φορά που συζητάμε με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους.

Ο κ. Δήμας από την πλευρά του επεσήμανε την επιλογή της TeamViewer στα Ιωάννινα, για τη δημιουργία εκεί Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας «και έχει μεγαλώσει σημαντικά την τελευταία διετία, συνεισφέροντας παράλληλα στην ανάπτυξη του περιφερειακού οικοσυστήματος καινοτομίας» συνέχισε. «Αυτό που μας κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση -κάθε φορά που συζητάμε με τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να διερευνήσουν το τοπίο στην Ελλάδα- είναι ο ενθουσιασμός με τον οποίο μιλούν για τους νέους Έλληνες και το ταλέντο τους. Αυτό είναι που «οδηγεί» ό,τι συμβαίνει εδώ αλλά και σε άλλα μέρη στη χώρα. Έχουμε μια συγκεκριμένη στρατηγική με την οποία σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε τον τομέα της τεχνολογίας και την προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς αιχμής» κατέληξε ο Χρ. Δήμας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο