Επιχειρείν

Παρουσία Μητσοτάκη και Δήμα η εκδήλωση της Eurobank για το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων

Η Eurobank με την ιδιότητα του επίσημου Υποστηρικτή του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων βράβευσε, με παροχές συνολικής αξίας 50.000 €, τις νικήτριες εταιρείες του 1ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece, τον οποίο εισάγει και διοργανώνει, για πρώτη φορά φέτος, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας.

Οι 10 νεοφυείς επιχειρήσεις που κέρδισαν τα πρώτα Εθνικά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” ανακοινώθηκαν στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και απονεμήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο «Αιμίλιος Ριάδης». Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απένειμε το βραβείο στη «Νεοφυή Επιχείρηση της Χρονιάς» και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός, Γιάννης Τσακίρης, ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής.

Το Βραβείο στην Gnosis Data Analysis PC, που συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους 20.000 €, απένειμε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, ως ένα αξιόλογο παράδειγμα διασύνδεσης της επιστήμης με την επιχειρηματικότητα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής egg, Μιχάλης Βλασταράκης.

Την συμβολή της Eurobank εξήρε ο Χρ. Δήμας

«Το Elevate Greece στηρίζει το οικοσύστημα καινοτομίας και ειδικότερα τις νεοφυείς επιχειρήσεις παρέχοντας σημαντικά πλεονεκτήματα» επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο Χρ. Δήμας. «Η Eurobank, συνέχισε ο κ. Δήμας, από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε στους Επίσημους Υποστηρικτές του Elevate Greece δίνοντας σημαντικά κίνητρα, υπηρεσίες ακόμα και χρηματικά έπαθλα. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως η Eurobank μέσα από το πρόγραμμα egg – enter•grow•go έχει συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας».

Ο Κορίνθιος πολιτικός εξήγησε πως το Elevate Greece αποσκοπεί στο να ενώσει ακόμα πιο αποτελεσματικά διαφορετικές πτυχές του οικοσυστήματος όπως είναι οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα, τα πανεπιστήμια, οι θερμοκοιτίδες, οι επιταχυντές, οι εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων κα. «Η παρουσία της Eurobank στο δίκτυο των Επίσημων Υποστηρικτών είναι καθοριστική και είμαστε βέβαιοι πως θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Elevate Greece και του οικοσυστήματος καινοτομίας της χώρας» κατέληξε.

«Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” και κάθε σχετική πρωτοβουλία της Πολιτείας» ανέφερε από την πλευρά του ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank, Σταύρος Ιωάννου. «Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε στην επιβράβευση των πολλά υποσχόμενων αυτών εταιρειών, δίνοντας το παρών σε μια ακόμη σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία που προάγει την καινοτομία και συνδέει την επιστήμη με τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας» πρόσθεσε.

Η Eurobank διαχρονικά στηρίζει, ενεργά, τη νέα καινοτόμο επιχειρηματικότητα. «Πρόκειται, όπως σημείωσε ο κ. Ιωάννου, για ένα πεδίο στρατηγικής ανάπτυξης για τον Όμιλό μας, κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στην επιτυχημένη, πολυετή πορεία του egg, το οποίο έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς στο ταχέως εξελισσόμενο εγχώριο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο