KR Tempo

Τον «χορό της τράτας» αναβίωσε ο “Ίβυκος” στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου

Το έθιμο του «χορού της τράτας» αναβίωσαν οι χορευτές – μέλη του Συλλόγου Λουτρακιωτών και Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», που χόρεψαν στον προαύλιο χώρο του 3ου Δημοτικού Λουτρακίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, καλώντας τα μέλη του «Ίβυκου» να διασκεδάσουν μαζί αυτή την αποκριά. Πιασμένοι σταυρωτά, όλοι μαζί σχημάτισαν ένα μεγάλο κύκλο, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς και μαζί με τα μέλη του «Ίβυκου», χόρεψαν τον «χορό της τράτας» τραγουδώντας παραδοσιακά, τοπικά τραγούδια της αποκριάς.

«Νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια που μπορέσαμε να μεταφέρουμε στα παιδιά μας ακούσματα και πατήματα του τόπου μας και να τηρήσουμε την παράδοση και το έθιμο του χορού της τράτας, μεταλαμπαδεύοντάς το στην νέα γενιά» αναφέρει ανακοίνωση του «Ίβυκου». Τα μέλη του ευχαριστούν τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Λουτρακίου, για την πρόκληση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου για την θερμή φιλοξενία. «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και τα παιδιά μας για την αγάπη που μας έδειξαν, για την θερμή τους ανταπόκριση και την ενθουσιώδη και όλο χαρά συμμετοχή τους στο σημαντικότερο έθιμο τόπου μας» καταλήγουν τα ευχαριστήρια του «Ίβυκου», ευχόμενοι «και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναχορέψουμε μαζί!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο