Κορινθία

Στον ιστορικό ναό του Αγ. Ανδρέα Λουτρακίου ο Μητροπολίτης κ. Διονύσιος τίμησε την μνήμη του Αγίου

Την μνήμη του Αγίου Ανδρέα, που τιμά σήμερα η εκκλησία μας, γιόρτασε το Λουτράκι στον ιστορικό ναό του Αγίου, με τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο να χοροστατεί στην πανηγυρική θεία λειτουργία.

Ο εορτασμός ξεκίνησε από χθες το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα, με τον Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο να χοροστατεί στον μέγα εσπερινό, πλαισιωμένο από τους ιερείς π. Πρόδρομο Αντωνίου, π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, π. Γεώργιο Μαρινάκη π. Πέτρο Καγιούλη,  π. Δημήτριο Σουσούνη,  π. Ιωάννη Δρίτσα και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια. Στο κήρυγμα του ο Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κορίνθου, τόνισε ότι αν ο Απ. Παύλος είναι ο Απόστολος των εθνών, αφού πρώτος αυτός εστράφη προς τους ειδωλολάτρες, ο Απόστολος Ανδρέας δύναται να χαρακτηρισθεί ως ο Απόστολος της Ελλάδας, καθώς διέτρεξε ολόκληρη την Ελλάδα από Εύξεινο Πόντο, Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Ανατολική Πελοπόννησο, καθαγίασε δια των ποδών Του την Κορινθιακή γη διελθών από την περιοχή του Λουτρακίου και τους Αριστοναύτες, το σημερινό Ξυλόκαστρο, έως και την Πάτρα, όπου και μαρτύρησε, προκειμένου να μεταφέρει το μήνυμα του Ευαγγελίου και την διδασκαλία του Ιησού Χριστού.

Σήμερα Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία υπό του Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου, πλαισιωμένο από τον π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, εφημερίου του Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και τους Ιεροδιακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Γεράσιμο Λάμπο. Στο κήρυγμα τουμ λίγο πριν την απόλυσημ ο Μητροπολίτης τόνισε ότι το αποτέλεσμα της πτώσης των πρωτοπλάστων ήταν η απομάκρυνση από τον Θεό, η αμαρτία και ο θάνατος. «Ο ερχομός του Μεσσία λύτρωσε την ανθρωπότητα από την φθορά και τον θάνατο και ένωσε τα πριν διεστώτα. Ο Άγιος Ανδρέας προετοιμασμένος από τον Τίμιο Πρόδρομο πίστεψε αμέσως στον Ιησού Χριστό με αποτέλεσμα να ανακαινίσει όλον τον κόσμο με τις αλήθειες της πίστης μας» συνέχισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο