KR Tempo

Με το Εθνικό Θέατρο άνοιξαν οι εκδηλώσεις στο νέο Δημοτικό Θέατρο «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι

Εξαιρετική ήταν η χθεσινή βραδιά στο κατάμεστο ανοιχτό θέατρο «Ειρήνη Παπά», στο Χιλιομόδι, στην πρεμιέρα των παραστάσεων και των εκδηλώσεων που πλέον φιλοξενεί, με το Εθνικό Θέατρο να παρουσιάζει μετά την Επίδαυρο και στο Κορινθιακό κοινό την «Μήδεια» του Μποστ.

Μια σπουδαία παράσταση με διθυραμβικές κριτικές, με έξοχους ηθοποιούς, κείμενα και σκηνοθεσία, που καθήλωσε για δυο ώρες τους 800 και πλέον, του θεατές που έσπευσαν στον λόφο του Νικηταρά, εκεί όπου βρίσκεται το νέο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Ειρήνη Παπά». Μία παράσταση που δικαίωσε την επιλογή του δήμου Κορινθίων και του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, να την επιλέξουν στην πρεμιέρα των εκδηλώσεων του νέου θεάτρου.

«Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας εδώ απόψε το βράδυ, στην πρεμιέρα των παραστάσεων του νέου θεάτρου του δήμου Κορινθίων, του θεάτρου «Ειρήνη Παπά» είπε ο Βασίλης Νανόπουλος απευθυνόμενος στον κόσμο. «Θέλουμε ως δήμος το θέατρο αυτό να φιλοξενήσει εξαιρετικές παραστάσεις όπως η αποψινή και οι κερκίδες του να είναι πάντοτε γεμάτες από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο, όπως είναι απόψε» συνέχισε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Να αναφέρουμε πως από σήμερα, το Δημοτικό Θέατρο «Ειρήνη Παπά» στο Χιλιομόδι, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θέατρου που διοργανώνει το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» και που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Αυγούστου. Σε αυτό το διάστημα, ερασιτεχνικοί θίασοι από διάφορα μέρη της χώρας και την Κύπρο, θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους και θα διαγωνιστούν για τα βραβεία που έχουν χρόνια τώρα καθιερωθεί. Εκτός συναγωνισμού το Κορινθιακό Θέατρο θα παρουσιάσει, αύριο Σάββατο, 23 Ιουλίου την παράσταση «Η Μικρή μας Πόλη» του Βορειοαμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ. Επίσης, στο φινάλε του Φεστιβάλ, το Κ.Θ.Β.Ρ. θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «η ταράτσα» του Ζαν-Κλοντ Καριέρ.

Σήμερα Παρασκευή, στις 9:00 το βράδυ, τοι Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας – Μαρκακώμης ανοίγει το φεστιβάλ, παρουσιάζοντας το έργο του Γιώργου Κωνσταντίνου: «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο