ΔήμοιΕπιχειρείν

Στο πλευρό των σταφιδοπαραγωγών της Κορινθίας τέσσερις Δήμαρχοι

Στο πλευρό των αγροτών – παραγωγών της Κορινθιακής σταφίδας, που ζητούν λύση τόσο στο πρόβλημα με τα αδιάθετα αποθέματα του προϊόντος τους, όσο και με την πτώση των τιμών, τάσσονται με κοινή τους δήλωση τέσσερις Δήμαρχοι της Κορινθίας.

Καλούν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβει ότι πίσω από αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και να στηρίξει την τιμή του προϊόντος». Το κείμενο στήριξης, το οποίο φυσικά και απέστειλαν προς τον αρμόδιο Υπουργό, Σπήλιο Λιβανό υπογράφουν οι Δήμαρχοι Σικυωνίων Σπ. Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλ. Τσιώτος, Βέλου – Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και Νεμέας Κ. Φρούσιος.

«Οι φωνές των παραγωγών, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ξαναζήσει τέτοιου τύπου κρίσεις και μεθοδεύσεις, αγνοήθηκαν με αποτέλεσμα με την νέα εσοδεία να φανεί η σκληρή για αυτούς πραγματικότητα» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο των τεσσάρων Δημάρχων. Παρατηρούν ακόμα πως οι μεταποιητές «είτε δεν παραλαμβάνουν σταφίδα είτε την παραλαμβάνουν με ανοικτή τιμή, είτε με τιμές κοντά στο 1€ το κιλό ενώ πέρσι ήταν 1,65€ και παρά το ότι φέτος υπήρξε και μείωση της παραγωγής κοντά στο 40% λόγο παγετού και καύσωνα».

Σημειώνουν τέλος ότι τα εισοδήματα των παραγωγών στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα έσοδα από την σταφίδα και κατά συνέπεια εκεί στηρίζεται και η τοπική οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο