KR Tempo

Με το έργο «H Όπερα της πεντάρας» η θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου απόψε στο Χιλιομόδι

Το κλασικό αριστούργημα του Μπέρτολντ Μπρεχτ «H Όπερα της πεντάρας», θα παρουσιάσει απόψε, μετά τις 9:00 το βράδυ, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Ειρήνη Παπά», στο Χιλιομόδι, η θεατρική ομάδα του Δήμου Ιλίου.

Η παράσταση, συμμετέχει το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου που διοργανώνει στον χώρο αυτό το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας», από τις 22 Ιουλίου μέχρι και την 1η Αυγούστου. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ματαράγκα, σκηνοθέτη και ηθοποιού, ενώ στην σκηνή θα δούμε τους Νάσο Τσάκαλο, Μάριο Μπούμη, Σωτήρη Αθανασόπουλο, Διονύση Μακρή, Χρυσούλα Κώτσιου, Λαμπρινή Σπάτουλα, Χριστίνα Αυγερινοπούλου, Χριστίνα – Άννα Αποστολοπούλου, Κων/νο Σωτηρίου, Νίκη Μπότσα, Όλγα Παζάκου, Μαρία Χίου, Ελένη Αργιοπούλου, Έλλη Πασίση, Ματίνα Θεοδώρου, Φρόσω Αλατά, Ρένα Αναστασίου, Στράτο Θεολόγου, Ολγα Κυριακίδου, Κατερίνα Παπαϊωάννου, Φωτεινή Ράπτη, Γιώργο Τζοάνο,  Χάρις Παγώνη, Μαρία Σουλιώτη, Καλλιόποη Κατσικάδη και Σαράντο Ρουμπάνη.

Ένα δριμύ «κατηγορώ» στο καπιταλιστικό σύστημα, που εκμεταλλεύεται ακόμη και τους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνίας σε κάθε εποχή, δηλαδή τους ανέργους και την ανάγκη τους για δουλειά. Εμπόριο μπορούν να γίνουν τα πάντα, ακόμη και η ελεημοσύνη. Οι πρωταγωνιστές είναι μορφές βγαλμένες από τη φαντασία του Μπρέχτ με φόντο την αστική τάξη του βικτωριανού Λονδίνου, οι οποίες όμως παραμένουν δυστυχώς, εξαιρετικά γνώριμες και σήμερα. Το έργο είναι ένα επίκαιρο, σαρκαστικό, σχόλιο για το σύγχρονο  κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Μια σάτιρα για όσα σήμερα απλώς επαναλαμβάνονται στο γύρισμα του χρόνου…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο