Δήμοι

Στον Υπουργό Τουρισμού για την πηγή των Λουτρών Ωραίας Ελένης ο Νανόπουλος

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με τον οποίο και συζήτησε για την πηγή Λουτρών Ωραίας Ελένης.

Αίτημα του Δημάρχου, η παραχώρηση χρήσης και εκμετάλλευσής της πηγής από τον Δήμο Κορινθίας, με κύριο στόχο την προστασία και την ανάδειξή της. Ο κ. Νανόπουλος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Τιμολέοντα Πιέτρη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του δήμου Κορινθίων για τις Ιαματικές Πηγές Ανδρέα Ζώγκο, ενημερώθηκε για την διαδικασία και την εξέλιξή της, ενημερώνοντας τον Υπουργό για τον σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί και το πλέγμα των έργων που πρέπει να υλοποιηθούν από πλευράς Δήμου, για την αξιοποίηση, προστασία και ανάδειξή της πηγής.

Να θυμίσουμε πως η αναγνώριση της πηγής τω Λουτρών Ωραίας Ελένης, ως «Ιαματική», έγινε τον Ιούνιο του 2016, ενώ το αίτημα της παραχώρησης εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, ομόφωνα έχει αποφανθεί από το Νοέμβριο του 2017, σχετικά με την παραπάνω αναγκαιότητα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο