ΕπιχειρείνΠεριφέρεια

Ικανοποίηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εξέλιξη των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας

Η εξέλιξη των προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, τα οποία χειρίζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά, σημείωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ειδικότερα, μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, διαπιστώνεται ότι στο πλαίσιο του αναπτυξιακό νόμου ΕΣΠΑ, έχουν εγκριθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικά 333 επενδυτικά σχέδια με συνολική επιχορήγηση 138.883.111 ευρώ, ενώ εκκρεμούν ακόμα αξιολογήσεις από τις επιτροπές αξιολόγησης. Στην Κορινθία τώρα, υπάρχουν 71 υπαχθέντα επενδυτικά σχέδια με εγκεκριμένη επιχορήγηση 31.501.679 ευρώ.

Ο κ. Νίκας τονίζει πως εκκρεμεί μάλιστα αύξηση κατανομής πιστώσεων ποσού 700.00 ευρώ για τον 4ο κύκλο ΕΠΜΜΕ (Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων), προκειμένου να αναρτηθεί ο οριστικός πίνακας κατανομής στο ΠΣΚΕ (Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων) και να εκδοθούν οι αποφάσεις υπαγωγής. Διαφορετικά, με την υπάρχουσα κατανομή πιστώσεων, θα πρέπει να απενταχθούν 2 επενδυτικά σχέδια. Εκκρεμούν, επίσης, οι αξιολογήσεις του 5ου κύκλου του καθεστώτος «επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» από τις Επιτροπές Αξιολόγησης.

Ακόμα, στο πλαίσιο ενίσχυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την «Περιφερειακή Συνοχή», έχουν εγκριθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συνολικά 47 επενδυτικά σχέδια με συνολική επιχορήγηση 18.302.237 ευρώ. Συγκεκριμένα, στην Κορινθία υπάρχουν 8 υπαχθέντα επενδυτικά σχέδια με εγκεκριμένη επιχορήγηση 2.976.899 ευρώ.

Τέλος, στο πλαίσιο του του νόμου που δίνει κίνητρα ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη, στην «Περιφερειακή Σύγκλιση)», έχουν εγκριθεί 750 επενδυτικά σχέδια με συνολική επιχορήγηση 309.231.875 ευρώ. Από αυτά, στην Κορινθία υπάρχουν 64 υπαχθέντα επενδυτικά σχέδια με εγκεκριμένη επιχορήγηση 17.630.627 ευρώ.

Εκταμίευση 968.949 ευρώ

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 968.949,43 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Η σχετική απόφαση αφορά δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών. Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώνεται ότι μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο έχουν καταβληθεί από το ΠΤΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς δικαιούχους και εργολάβους πιστώσεις που ξεπερνούν τα 5 εκ ευρώ, διαθέτοντας όλες τις πιστώσεις που υπήρχαν στους σχετικούς κωδικούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο