Επιχειρείν

Η Motor Oil δίνει τα εφόδια σε γυναίκες να αναδειχθούν επαγγελματικά στον χώρο της ενέργειας

Το «Ready for Work @ Engineering», ένα πρόγραµµα απασχολησιµότητας των γυναικών, υλοποιείται στο πλαίσιο του «Lead The Way Forward», από την Motor Oil και τον Οργανισµό Women On Top, µε αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Γυναίκας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, περισσότερες από 30 γυναίκες από το χώρο της ενέργειας ξεκίνησαν το συναρπαστικό αυτό ταξίδι µε µια επίσκεψη στο διυλιστήριο της Motor Oil στην Κόρινθο. Μια αξέχαστη εµπειρία που πλαισιώθηκε από λεπτοµερή ενηµέρωση από στελέχη τόσο του ανθρώπινου δυναµικού του Οµίλου της Motor Oil, όσο και του Διυλιστηρίου, δίνοντας στις συµµετέχουσες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή µε το πεδίο, αλλά και να γνωριστούν µεταξύ τους.

Με το πρόγραµµα αυτό, η Motor Oil στηρίζει έµπρακτα τις γυναίκες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εξελίξουν περαιτέρω τις επαγγελµατικές τους γνώσεις και δεξιότητες, έχοντας στραµµένο το βλέµµα στο µέλλον και επενδύοντας στην ισότιµη προσωπική και επαγγελµατική τους ανέλιξη.

Ξεκινά τον Απρίλιο

Συγκεκριµένα, 121 γυναίκες από όλη την Ελλάδα δήλωσαν την επιθυµία τους να συµµετέχουν στο Πρόγραµµα Επιµόρφωσης, ενώ επιλέχθηκαν 16 γυναίκες από την Αθήνα και 22 γυναίκες από την Περιφέρεια. Απόφοιτες από περισσότερες από 10 Σχολών Μηχανικών, προερχόµενες από 17 πόλεις της Ελλάδας, θα συµµετάσχουν δωρεάν από τον Απρίλιο, (1η έως και την 5η Απριλίου) σε µία σειρά 10 διαδικτυακών πρακτικών και διαδραστικών εργαστήριων επαγγελµατικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια θα διασυνδεθούν µε γυναίκες που έχουν επαγγελµατική εµπειρία στον τοµέα της ενέργειας, όπως οι ανανεώσιµες πηγές ενέργειας, η κυκλική οικονοµία και τα εναλλακτικά καύσιµα και θα πραγµατοποιήσουν µαζί τους µία τρίµηνη συνεργασία mentoring. Mέσα από µια µοναδική εµπειρία ενδυνάµωσης και δικτύωσης, θα γίνουν µέλη µιας κοινότητας µε αντίστοιχες φιλοδοξίες και προβληµατισµούς. Τα εφόδια που θα αποκοµίσουν θα τις βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να έρθουν ένα βήµα πιο κοντά στα επαγγελµατικά τους όνειρα και να διεκδικήσουν την πορεία που ονειρεύονται στον τοµέα της Ενέργειας.

Τα εργαστήρια θα πραγµατοποιηθούν διαδικτυακά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, απο τις 10:00 το πρωί µέχρι τις 3:00 µ.µ., ενώ οι θεµατικές τους θα περιλαµβάνουν:

• Στρατηγικές αναζήτησης εργασίας

• Σύνταξη βιογραφικού & cover letter

• Πώς να ξεχωρίσεις σε κάθε επαγγελµατική συνέντευξη

• Πώς να ανακαλύψεις τις αξίες και το επαγγελµατικό σου όραµα

• Πώς να καταφέρεις να µαθαίνεις στη δουλειά (Growth mindset)

• Επαγγελµατική συµπεριφορά και γραπτή επικοινωνία

• Πώς να συνεργάζεσαι αρµονικά και να γίνεσαι απαραίτητο µέλος της οµάδας

• Πώς να λύνεις όποιο (επαγγελµατικό) πρόβληµα συναντάς

• Πώς θα εφαρµόσεις πέρα από το IQ, τη συναισθηµατική (EQ), την κοινωνική (SQ) και τη νοηµοσύνη της προσαρµοστικότητας (AQ) στην επαγγελµατική σου καθηµερινότητα

• Βήµατα προς την υιοθέτηση µιας πιο βιώσιµης κουλτούρας & καθηµερινότητας

Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, οι απόφοιτες θα συνδεθούν µε γυναίκες που έχουν επαγγελµατική εµπειρία στον τοµέα της ενέργειας, και θα πραγµατοποιήσουν µαζί τους µία τρίµηνη συνεργασία mentoring. Μέσα σε αυτούς τους 3 µήνες, η κάθε µέντορας θα µοιραστεί µε τη mentee εµπειρίες και γνώση που έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δικής της επαγγελµατικής πορείας, βοηθώντας την έτσι να ξεκαθαρίσει στόχους που σχετίζονται µε την επαγγελµατική της εξέλιξη.

Στο τέλος του προγράµµατος θα έχουν εξοπλιστεί µε πολύτιµα εφόδια, δεξιότητες, εργαλεία και γνωριµίες που θα µπορέσουν να αξιοποιήσουν στην αναζήτηση εργασίας τους, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη επαγγελµατική τους ζωή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο