KR TempoΔήμοι

Με Τάμτα και Josephine έρχονται Κιάτο για μια ξέφρενη αποκριά

Το 8ο Καρναβάλι «Κιάτο-2023» διοργανώνουν ο Δήμος Σικυωνίων, το ΝΠΔΔ «Μηκώνη» και ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου, με ένα πρόγραμμα που έχει από όλα.

Κυνήγι θησαυρού και αποκριάτικη ποδηλατάδα, παιδικά πάρτι, με βράβευση της καλύτερης στολής και μια βραδινή παρέλαση πριν την καρναβαλική νύχτα, στην οποία με εκπτώσεις συμμετέχουν τα καταστήματα της πόλης. Και φυσικά δύο live εμφανίσεις! Μια το βράδυ του επόμενου Σαββάτου, 25 Φεβρουαρίου, μετά την βραδινή παρέλαση και την καρναβαλική νύχτα του Εμπορικού Συλλόγου, με την Τάμτα να ξεσηκώνει τον κόσμο στην Πλατεία Ελευθερίας και μία το απόγευμα της Κυριακής, 26 Φεβρουαρίου, τελευταία των αποκριών, με την Josephine.

H καρδιά του φετινού καρναβαλιού χτυπάει αδιαμφισβήτητα στο Κιάτο και οι παραπάνω διοργανωτές καλούν τους πολίτες και τους φορείς να ενημερωθούν για όλες τις δράσεις από την ιστοσελίδα www.mikoni.gr και να δηλώσουν συμμετοχή στο μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού, αλλά και στα group της κεντρικής παρέλασης γρήγορα και εύκολα στέλνοντας μήνυμα στις σελίδες του ΝΠΔΔ «Μηκώνη».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Κιάτο

Μετά την έναρξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου, το χθεσινό Σάββατο (18/2), είχε το κυνήγι του θησαυρού ενηλίκων, με αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας και το παραδοσιακό γαϊτανάκι από τοπικούς Πολιτιστικούς συλλόγους, στον ίδιο χώρο.

Την Κυριακή, (19/2) την αποκριάτικη ποδηλατάδα με αφετηρία το δημοτικό πάρκινγκ (Καλογεροπούλου) και τερματισμό την πλατεία Μιαούλη. Αλλά και το παιδικό πάρτι, επίσης στην πλατεία Μιαούλη, διαδραστικά παιχνίδια, face painting και μπαλονοκατασκευές.

Στο τελευταίο τριήμερο λοιπόν της αποκριάς, οι εκδηλώσεις στο Κιάτο συνεχίζονται:

  • Παρασκευή, (24/2) και ώρα 6:30 μ.μ., στον πεζόδρομος της Κλεισθένους θα βραβευθεί η καλύτερη στολής και θα ακολουθήσει η ανάδειξη της «Βασίλισσας του Καρναβαλιού».
  • Σάββατο, (25/2) και ώρα 5:00 μ.μ., στην πλατεία Μιαούλη, οι Σχολές Χορού που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις παρουσιάζουν τους χορούς τους, ενώ στις 6:00 μ.μ., ακολουθεί η βραδινή παρέλαση με αφετηρία στην πλατεία Μιαούλη. Η βραδιά θα κλείσει με την συναυλία της Τάμτα, που θα ξεκινήσει στις 8:00 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας, μετά την καρναβαλική νύχτα στην αγορά του Κιάτου. Οι έμποροι θα κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματα, προσφέροντας στους πελάτες τους μεγάλε εκπτώσεις.
  • Κυριακή, (26/2) και ώρα 4:00 μ.μ. ξεκινά η μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, με αφετηρία στο δημοτικό πάρκινγκ (Καλογεροπούλου) και οι εκδηλώσεις κλείνουν με το live της Josephine στην πλατεία Ελευθερίας, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο