KR Sports

Η Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου φιλοξένησε το το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift 2023

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 7ου και τελευταίου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift ξεκίνησε το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου στη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου, με τους 70 αγωνιζόμενους να δίνουν μία πρόγευση για το τι θα συμβεί στον κυρίως αγώνα της Κυριακής.

Η δράση στο Λουτράκι ξεκίνησε με τα ελεύθερα περάσματα των κατηγοριών Drift 1, Drift 2 και Drift 3. Οι περισσότεροι αγωνιζόμενοι πραγματοποίησαν αρκετά περάσματα καθώς ήθελαν να βρουν τα πατήματα τους αλλά και να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα ώστε να είναι έτοιμοι για τις μάχες της Κυριακής. Σταδιακά όλοι οι συμμετέχοντες βελτίωναν τα περάσματα τους ενώ θετικά σχολιάστηκε η τεχνική διαδρομή που σχεδίασε η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με την ομάδα Drift Dynasty.

Μετά την ολοκλήρωση των ελεύθερων περασμάτων ήρθε η στιγμή των βαθμολογημένων περασμάτων των κατηγοριών Drift 1 και Drift 2. Αρχικά την είσοδο της έκανε η μεγάλη κατηγορία με τον κάθε ένα από τους 24 αγωνιζόμενους να στοχεύει στην κορυφή της βαθμολογίας καθώς η πρωτιά θα του έδινε ένα μικρό πλεονέκτημα στον αυριανό αγώνα. Το καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 94 βαθμούς έκανε ο Ευγενίδης-Ιωάννης Βερνίκος (Nissan 350Z/370Z), δείχνοντας πως θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Το δεύτερο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 92 βαθμούς έκανε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Χρήστος Χαντζαράς (BMW E36), με τον ίδιο να δηλώνει χαρούμενος με την σημερινή του επίδοση.

Το τρίτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 88 βαθμούς σημείωσε ο Νικόλαος Ντουφεκιάς (Toyota Corolla), με τον οδηγό από το Καρπενήσι να δείχνει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στον τελικό αγώνα. Το τέταρτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 85 βαθμούς σημείωσε ο τρίτος διεκδικητής του τίτλου Γιώργος Λαγός (BMW E36), με τον Γιώργο Παπαγεωργίου (BMW E36), να σημειώνει το πέμπτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 83 βαθμούς.

Στη συνέχεια είδαμε να κάνει την εμφάνιση της η κατηγορία Drift 2, με τους 9 αγωνιζόμενους να θέλουν με τη σειρά τους να αποδείξουν πως δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από την μεγάλη κατηγορία. Όσον αφορά το αποτέλεσμα το καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 77 βαθμούς πέτυχε ο Αβραάμ Ζακάρ (BMW 2800), με τον Περικλή Σαμαρά (BMW E30) να πετυχαίνει το δεύτερο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 76 βαθμούς. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Αλέξανδρος Ματθαίου (Nissan 350Z/370Z), με 75 βαθμούς σημείωσε το τρίτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα, με τον Παναγιώτη Λαουτάρη (BME E36), να πετυχαίνει το τέταρτο καλύτερο βαθμολογημένο πέρασμα με 73 βαθμούς. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Σεϊμένης (BMW 318), έχοντας μαζέψει 69 βαθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο