ΕπιχειρείνΠολιτική

Αποζημιώσεις των αγροτών και ενίσχυση του ΕΛΓΑ ζητά ο Γιώργος Ψυχογιός

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ψυχογιού, κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα την άμεση στήριξη των παραγωγών από τον πρόσφατο παγετό και τη μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης του ΕΛΓΑ σε προσωπικό.

«Ο αγροτικός κόσμος του ,ομού, χτυπήθηκε  για άλλη μια φορά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι παγετοί του Ιανουαρίου και του Μαρτίου άφησαν τεράστιες ζημιές σε εσπεριδοειδή, πρώιμα επιτραπέζια σταφύλια, πρώιμα βερίκοκα και άλλα προϊόντα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ψυχογιός στο κείμενο της ερώτησης.

Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την κυβέρνηση πως αποφάσισε την χορήγηση προκαταβολών μόνο για τα εσπεριδοειδή που επλήγησαν από τον παγετό του Ιανουαρίου και μόνο για την Αργολίδα, «ξεχνώντας ότι εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες όπως και κηπευτικά, υπέστησαν πολύ σημαντικές ζημιές και σε άλλους νομούς, όπως η Κορινθία». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης «κρίνονται από όλους τους ανθρώπους του μόχθου στον πρωτογενή τομέα, ανεπαρκή, αναποτελεσματικά και προσχηματικά».

Με την ερώτησή του αυτή, ο κ. Ψυχογιός ζητά «την άμεση και δίκαιη εκτίμηση των ζημιών, την καταβολή προκαταβολών σε όλους τους πληγέντες, όπως είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΛΓΑ με προσλήψεις και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα και σωστά οι διαδικασίες και η ανακούφιση των παραγωγών». Την ερώτηση συνυπογράφει και ο αρμόδιος τομεάρχης και πρ. Υπουργός, Στ. Αραχωβίτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο