Περιφέρεια

Συμβάσεις έργων 860.000 ευρώ υπέγραψε από την Κορινθία ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας

Συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 860.000 ευρώ, υπέγραψε από την Κορινθία όπου βρέθηκε χθες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο συνάντησε τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον αντιδήμαρχο έργων Σπύρο Αποστολόπουλο και τον πρόεδρος του Κάτω Λουτρού, Χρήστο Καρούκη. Η παρουσία τους στην Π.Ε. αφορούσε ακριβώς την υπογραφή των συμβάσεων, από τον Περιφερειάρχη, που αφορούν την κατασκευή δεξαμενής πολλαπλών χρήσεων στην περιοχή Λουτρού, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ (δαπάνη σύμβασης 32.400 ευρώ).

Ακόμα, ο κ. Νίκας υπέγραψε την σύμβαση που αφορά την κατασκευή αρδευτικών έργων στις περιοχές Νεμέας – Βόχας, Καστράκι – Σουληνάρι – Χαλκί, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ (δαπάνη σύμβασης 180.164,30 ευρώ) και την συντήρηση και βελτίωση των επαρχιακών οδών 3 και 4 (διακλάδωση της επ. ο. 2 από Χούνη – Κλημέντι – Καίσαρι και από Χούνη – Κλημέντι – Βελίνα), με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ (δαπάνη σύμβασης 200.000 ευρώ).

Στο μεταξύ, στην έγκριση του πρακτικού αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου συντήρησης επαρχιακής οδού Νεμέα – Σούλι – Κιάτο (μέσω της διαδρομής Πετρί – Λέριζα – Καστράκι – Μποζικά – Παραδείσι – Ματσάνι), στην Κορινθία, με προϋπολογισμό 586.500 ευρώ, ενέκρινε στην τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είχε στην Κόρινθο συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Βέλου και Μελισσίου, τους οποίους συνεχάρη για την εξαιρετική οργάνωσή τους, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια προτίθεται να συνδράμει οικονομικά για την ανακατασκευή των αρδευτικών καναλιών στις περιοχές ευθύνης των εν λόγω Οργανισμών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο