Κορινθία

Έφτασε στα 353 κρούσματα κορωνοϊού σε μια ημέρα η Κορινθία

Με 353 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η Κορινθία σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ και κρατάει μια μεγάλη πρωτιά στην Πελοπόννησο που χθες κατέγραψε στο σύνολο των πέντε νομών 1.175 περιπτώσεις.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα από ότι δημιουργήθηκε τον περασμένο χειμώνα, καθώς νοσηλεύονται 15 άνθρωποι με συμπτώματα covid-19, εκ των οποίων ένας άνθρωπος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εκτιμάται δε, πως τα κρούσματα είναι πολλαπλάσια αυτών που καταγράφονται ή δηλώνονται καθημερινά και αυτό το διαπιστώνουμε από την ελάχιστη προσέλευση στα δωρεάν τεστ που προσφέρει ο ΕΟΔΥ στην Κόρινθο, στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και σε άλλα σημεία του νομού.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στα τεστ, ούτε στην εργασία, ούτε στις μετακινήσεις προς τους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και η κατάργηση των πιστοποιητικών, λιγοστεύει αυτούς που προσέρχονται στα τεστ, καθώς και αυτούς που δηλώνουν την ασθένειά τους. Πολλοί το περνούν χωρίς συμπτώματα, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να μην μάθουν ποτέ ότι νόσησαν. Άλλοι νοσούν με ήπια συμπτώματα, για πρώτη ή δεύτερη φορά, αλλά δεν βρίσκουν λόγο να το δηλώσουν και να «μπλέξουν» με τα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Πολύ περισσότερο, αυτό δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν όσοι βρίσκονται σε διακοπές.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε τι θα καταγράψουν τα τεστ το επόμενο διάστημα, αφού όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα, τις επόμενες ημέρες θα φανούν οι συνέπειες του συνωστισμού σε εκδηλώσεις και πανηγύρια. Εκδηλώσεις και πανηγύρια που ωστόσο συνεχίζονται και τα περισσότερα είναι μπροστά κυρίως τον μήνα Ιούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο