KR Tempo

Ένα βιβλίο ντοκουμέντο. «Κόρινθος πρώτη πρωτεύουσα των Ελλήνων»

Φως στα ιστορικά γεγονότα που όρισαν την Κόρινθο πρώτη πρωτεύουσα των Ελλήνων, ρίχνει το βιβλίο που με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, συνέγραψε ο Κορίνθιος συγγραφέας και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Κορίνθιων Συγγραφέων Σωτήρης Κοκκωνάκης.

«Η ιστορία μας Διδάσκει. Η ιστορία αποτελεί προϋπόθεση και οδηγό για το μέλλον μας» ανέφερε στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην έκδοση του, δηλαδή την Εταιρία Κορινθίων Συγγραφέων, το Κορινθιακό Εργαστήρι Ιστορίας και τον Μάριο Ασημακόπουλο. Ο Δήμαρχος παρέθεσε μέρος των σημαντικών αποφάσεων που ελήφθησαν στην Κόρινθο και σημείωσε την προ τριετίας πρωτοβουλία  του το ιστορικό γεγονός να αναδειχθεί με την υλοποίηση εκδηλώσεων, μέρος των οποίων ήταν και η συγγραφή αυτού του βιβλίου το οποίο θα αποτελεί εφ εξής το επίσημο δώρο του δήμου Κορινθίων σε κάθε φιλοξενούμενη αρχή, φορέα, επισκέπτη.

Καθηλωτική ως προς την παράθεση των γεγονότων αλλά και τον διακαή πόθο της η Κόρινθος να αναδείξει το γεγονός που η ίδια επί 40ετίας διδάσκει στα έδρανα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, υπήρξε η ιστορικός, συγγραφέας και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μαρία Ευθυμίου η οποία και παρουσίασε το βιβλίο.

Από την πλευρά του τέλος, ο Συγγραφέας Σωτήρης Κοκκωνάκης, αναφέρθηκε στην πρόκληση του εγχειρήματος που του ανατέθηκε αφορμή των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και βεβαίως, στα γεγονότα που καταγράφονται για πρώτη φορά σε τέτοια μορφή, υπογράφοντας όλα τα βιβλία που στο πέρας της εκδήλωσης διατέθηκαν στους παρισταμένους.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πρόεδρος της Εταιρίας  Κορίνθιων Συγγραφέων Γιάννης Μπάρτζης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο