Κορινθία

Το 40μερο μνημόσυνο για τον ιερέα Μιχαήλ Αντωνόπουλο στο ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος Κιάτου

Τιμώντας την μνήμη του π. Μιχαήλ Αντωνόπουλου, πρωτοπρεσβύτερου στο ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος Κιάτου, ο Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κορίνθου κ. Αγάπιος, τέλεσε στον παραπάνω ναό το 40ήμρο μνημόσυνο για τον μακαριστό ιερέα.

Στον λόγο του ο Επίσκοπος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού π. Μιχαήλ, πατέρα πέντε παιφδιών και παππού 11 εγγονών, ο οποίος συμπλήρωσε 44 χρόνια ιεροσύνης, εκ των οποίων τα 35 χρόνια ήταν εφημέριος στο ναό της Μεταμόρφωσης Σωτήρος Κιάτου, προσφέροντας υπηρεσίες συνάμα και στην Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής θεολόγος. Μετέφερε συλλυπητήριες ευχές στους οικείους  του και στους ενορίτες εκ μέρους του Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος την ίδια στιγμή βρισκόταν στην Δημητσάνα. για την τέλεση του 40ήμερου μνημοσύνου του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπός Σικυώνος Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς, τόνισε από την πλευρά του την συμβολή του αειμνήστου π. Μιχαήλ στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ναός και γενικότερα η ενορία της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιάτου, κατά το διάστημα που υπηρέτησε εκεί ως ιερέας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο