Κορινθία

Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς μετά και την απόπειρα αυτοκτονίας

Ο καταγόμενος από το Μπολάτι καθ’ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, ο οποίος συγκλόνισε το πανελλήνιο με το έγκλημα στη Φολέγανδρο, πέρασε σήμερα το πρωί την πόρτα του ανακριτή, ενώ νωρίτερα πήρε εξιτήριο από το Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου νοσηλεύτηκε μετά από απόπειρα αυτοκτονίας που φαίνεται να επιχείρησε.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA από τη Νάξο, ο 30χρονος δράστης του φρικτού εγκλήματος, επιχείρησε με σεντόνι να κρεμαστεί μέσα στο κελί όπου κρατείται προσωρινά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο πηγές της Αστυνομίας δεν επιβεβαιώνουν το γεγονός, και αναφέρουν πως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας καθώς είχε δηλώσει αδιαθεσία.

Κατά την μεταφορά του τώρα στον Ανακριτή, πολίτες συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό που έγραφε «Δεν χάλασε η φάση, δεν ήταν η στιγμή, η πατριαρχία δολοφονεί».

Δεν δέχεται τους ισχυρισμούς ο Κούγιας

Στο μεταξύ, σενάρια που κυκλοφορούν και που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία του δράστη, θέλησε να αντικρούσει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας Ψαράκου. Κάλεσε τον Γιάννη Βλάχο, δικηγόρο υπεράσπισης του 30χρονου, «να προσέξουν πολύ» γιατί όπως ο ίδιος λέει «τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Έλληνας δράστης της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη».

Θύμισε δηλαδή ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, «εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως».

Ωστόσο, ότι και να λέει ο Αλέξης Κούγιας, οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητήσουν να δει ψυχίατρος τον πελάτη τους. Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του 30χρονου είχαν κάνει αίτημα να μεταφερθεί ο εντολέας τους για παρατήρηση σε ψυχιατρική κλινική πριν το συμβάν της κατά τις πληροφορίες απόπειρας αυτοκτονίας.

#pgpartners

#ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο