Περιφέρεια

Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την ΣΔΙΤ απορριμμάτων περιμένουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεν θα υπάρξει καμία κίνηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ούτε και από την Περιφέρεια βεβαίως, πριν την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό τονίστηκε στη συνάντηση που ο είχε περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην Αθήνα, με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Μανώλη Γραφάκο. Όπως σημείωσε ο κ. Νίκας, η Περιφέρεια «σέβεται την διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν ζητεί υπουργική απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας. Ανάλογα πράττει και το υπουργείο, το οποίο δεν πρόκειται να εκδώσει καμία σχετική απόφαση μέχρι να αποφανθεί το Ελεγκτικό Συνέδριο επί της ΣΔΙΤ απορριμμάτων».

Στην συνάντηση, ο περιφερειάρχης συζήτησε και το θέμα των ΧΑΔΑ -νόμιμων, παράνομων, αποκατεστημένων αλλά επαναχρησιμοποιούμενων- προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την οριστική τους αποκατάσταση εν τω συνόλω. Όπως έκανε γνωστό, η Περιφέρεια θα αναλάβει την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ενώ η υλοποίηση των όσων προβλέπονται στην εν λόγω μελέτη θα γίνει με χρηματοδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση για το θέμα του φυσικού αερίου και την επέκτασή του στην Καλαμάτα και την Σπάρτη, για το οποίο, όπως τονίστηκε, η Περιφέρεια βρίσκεται πλέον εν αναμονή των εξελίξεων στην ΔΕΔΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο