Κορινθία

Εξόρμηση στην Ήπειρο ετοιμάζει τον Σεπτέμβριο ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου διοργανώνει, την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, εξόρμηση στην Ήπειρο με κεντρικό προορισμό τον μυθικό ποταμό Αχέροντα (φωτό) και την λίμνη Ζηρού.

Η εξόρμηση του συλλόγου στην περιοχή της Ηπείρου με τα γραφικά χωριά, τα τοξωτά γεφύρια, τα κρυστάλλινα νερά και τις φυσικές ομορφιές, συνδέει αναπόφευκτα την πεζοπορία με την ιστορία. Στον ποταμό Αχέροντα οι πεζοπόροι θα ακολουθήσουν την ξακουστή σκάλα Τζαβέλαινας, αν και εναλλακτικά, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε μία σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως, ιππασία, rafting, canoe – kayak.
Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στη λίμνη Ζηρού, όπου η πεζοπορία θα κινηθεί περιμετρικά αυτής, απολαμβάνοντας το Ελβετικό τοπίο διασχίζοντας τους σεληνιακούς αμμόλοφους του Κοκκινοπυλού, ο οποίος αποτελεί μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, καταλήγοντας στο Ρωμαϊκό υδραγωγείο. Αλλά και όσοι δεν ακολουθήσουν, μπορούν να παραμείνουν στην λίμνη για κολύμπι και εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως kayak λίμνης. Το σημείο διαμονής θα βρίσκεται στον παραθαλάσσιο οικισμό Βράχου Πρεβέζης σε δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα, με θέα την απέραντη ακτογραμμή, μήκους 3 χλμ., με κύριο χαρακτηριστικό της, την χρυσαφένια άμμο. Επίσης, θα υπάρξουν επισκέψεις στην Πάργα, καθώς και στους κολπίσκους: Σκάλα, Αλωνάκι και Όρμο του Οδυσσέα, όπου βρίσκονται στο κατάφυτο δάσος της Βελανιδοράχης Φαναρίου που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη παρέμβαση. Ακόμη, στην πόλη της Αρχαία Κασσιόπης, ανηφορίζοντας το μονοπάτι που οδηγεί στο ιστορικό Μνημείο του Ζάλογγου.

info
Κοστολόγιο εξόρμησης: 90 ευρώ περίπου

Περιλαμβάνονται: επαγγελματίας οδηγός στη λίμνη Ζηρού, πούλμαν και διαμονή.

Αρχηγοί εξόρμησης: Χριστόφορος Καραγεώργος (6948002379) και Έλενα
Νικολοπούλου (6944100107).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο