Πολιτική

Την Γαλλίδα πρέσβη Laurence Auer υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Χρ. Δήμας

Για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Γαλλίας, στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού και ειδικότερα για την εμβάθυνση της συνεργασίας στις οπτικοακουστικές παραγωγές και τον χώρο του κινηματογράφου, συζήτησαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, με την πρέσβη της Γαλλίας Laurence Auer.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στη Διεθνη Έκθεση Βιβλίου που θα διεξαχθεί στο Παρίσι, το διάστημα από τις 12 έως τις 14 Απριλίου. «Σχεδιάζουμε ήδη εκδηλώσεις σχετικά με τα γράμματα και τις τέχνες αλλά και συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων εκδοτών και συγγραφέων» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Δήμας. Σημειώνει πως στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν θεματικές εκδηλώσεις με διανοούμενους που κατέφυγαν στη Γαλλία τα χρόνια της δικτατορίας.

Το καλοκαίρι, το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Ελλάδα θα είναι η «Τιμώμενη Χώρα» στο Φεστιβάλ Ποίησης του Παρισιού τον Ιούνιο 2024.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο