Επιχειρείν

Το Isla Brown και το Poseidon Resort φιλοξενούν το «Taste of Loutraki»

Το 2ο διήμερο Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Taste of Loutraki, the Corinthian Food Festival», που διοργανώνεται από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου και το Σύλλογο Επισιτιστών Λουτρακίου, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 16-18 Ιουνίου, στους Αγίους Θεοδώρους και στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa, στην Περαχώρα και στο Λουτράκι, στο «Ramada & Wyndham Poseidon Resort».

Το πρόγραμμα ξεκινά την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, στο Isla Brown Corinthia Resort & Spa (κατόπιν πρόσκλησης), όπου στις 5:30 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του Project, ενώ στις 6:30 μ.μ. θα ακολουθήσει η «τυφλή γευσιγνωσία νερού» και η παρουσίαση των ιδιοτήτων του νερού Λουτρακίου από τον μοναδικό Πιστοποιημένο Σομελιέ νερού, Γιάννη Κοροβέση

Στις 7:30 μ.μ. οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το «Live Cooking», που περιλαμβάνει παρασκευές παραδοσιακών και σύγχρονων συνταγών, με χρήση χαρακτηριστικών τοπικών προϊόντων της Κορινθιακής γης, σε ζωντανή παρασκευή και εκτέλεση από σεφ εγνωσμένης αξίας Π. Διαμαντόπουλος (εστιατόριο ΠΙΠΕΡΙ), Κ. Σακκούλης (εστιατόριο ΡΙΓΑΝΙ), Π. Συνοδινός (εστιατόριο ΠΕΡΛΑ), Τ. Μακαρώνας (εστιατόρια ΒΑΡΚΑΛΑΣ/ΕΛΑΙΩΝΑΣ), Ε. Νικολαράκος (ξενοδοχείο Isla Brown Corinthia). Επίσης, ο Ν. Λάλος από το bar Αnassa, θα ετοιμάσει και θα προσφέρει Cocktail ειδικά για το «Taste of Loutraki».

Το Σάββατο, 17 Ιουνίου, έχει την γιορτή του τραχανά, στην Περαχώρα, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, την οποία θα υλοποιήσει η ομάδα του «Experience Perachora». Στις 7:30 το απόγευμα του Σαββάτου λοιπόν, (17/6), η εκδήλωση ξεκινάει με επίδειξη της παραδοσιακής διαδικασίας της κατασκευής τραχανά.  Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γευτούν φαγητά με βάση τον τραχανά, παρέα με κρασί και υπό το άκουσμα μουσικής Dj.

Στο Live cooking από ένα δημιουργικό πιάτο που θα περιέχει τραχανά, θα επιμεληθούν ο Head Chef Κωνσταντίνος Βασάλος, η Chef Στεφανία Βασιλείου και ο Chef Δημήτρης Φαρμάκης. Θα υπάρξει ακόμα γευσιγνωσία, αλλά και κεράσματα με τραχανά Βλάχα και παραδοσιακά ζυμαρικά Λουτρακίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η διατροφολόγος Σοφία Χόνδρου θα μιλήσει για την διατροφική αξία του τραχανά και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την παρουσίαση από την οινολόγο Ιωάννα Δαβλέρη και γευσιγνωσία κρασιών Papagiannakopoulos Winery. Στον χώρο θα λειτουργεί έκθεση και γευσιγνωσία Κορινθιακών προϊόντων.

Τέλος, την Κυριακή, 18 Ιουνίου, στο Λουτράκι και στο «Wyndham Loutraki Poseidon Resort» (αποκλειστικά για τα φιλοξενούμενα ΜΜΕ), στις 11:00 το πρωί θα υπάρξει το «Wine & Food Pairing» στο «TRIAINA Ouzeri Restaurant». Εκεί λοιπόν, ο Chef Γιάννης Μπρατσολιάς και ο Sommelier Γεώργιος Κάπος θα επιμεληθούν την εκδήλωση, παρουσιάζοντας οίνους από την Νεμέα και την Αρχαία Κόρινθο, συνοδευόμενα από Κορινθιακές, σύγχρονες συνταγές, με χρήση τοπικών προϊόντων.

Το «Taste of Loutraki» υποστηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, η  Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας, με την χορηγία της Brown Hotels και του Ramada & Wyndham Loutraki Poseidon Resort.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο