Περιφέρεια

Σύσκεψη στην Κόρινθο και αυτοψία στο φράγμα του Ασωπού

Τα αρδευτικά δίκτυα του φράγματος Ασωπού Κορινθίας και το στάδιο στο οποίο βρίσκονται αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή.

Συμμετείχαν, ο υπεύθυνος για θέματα εγγείων βελτιώσεων και αγροτικά θέματα αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζινιέρης και οι αντιπεριφερειάρχες Υποδομών Κορινθίας και Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης και Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα. Μετά την σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και ο μελετητής αυτής της φάσης του έργου, ο Ν. Τζινιέρης με τον Χ. Βυτινιώτη επισκέφθηκαν -για τρίτη φορά- το φράγμα Ασωπού, όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο του έργου από τον επιβλέποντα μηχανικό της αναδόχου εταιρίας. Όπως γνωστοποιήθηκε προς τους δύο αντιπεριφερειάρχες, προς το τέλος του φετινού χρόνου το φράγμα θα έχει φθάσει στα 189 μέτρα και θα απομένουν ακόμα 21 μέχρι την στέψη η οποία είναι στα 210 μέτρα.

Στη συνέχεια, όπως δήλωσε ο Ν. Τζινιέρης, θα ακολουθήσουν επαφές και συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία καθώς, όπως τόνισε, «για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πρώτη προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, η οποία επιτυγχάνεται μόνο με επάρκεια υδάτινων πόρων».

Καθαρισμοί στο ρέμα Ράχιανι

Εργασίες καθαρισμού στο ρέμα Ράχιανι, στο Σπαθοβούνι, διενεργεί η Π.Ε. Κορινθίας, στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας. Το ρέμα, όπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής (φωτό πάνω), που με κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. επισκέφθηκε την περιοχή, «είχε να καθαριστεί για αρκετά χρόνια με συνέπεια κάθε χειμώνα να δημιουργούνται προβλήματα στα χωριά και τις καλλιέργειες κατά μήκος της διαδρομής του, μέχρι τον Άσσο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο