KR TempoΔήμοι

Το Λαογραφικό μουσείο στο Καμάρι ζωντανεύει και υποδέχεται τους μαθητές

Με στόχο την διαφύλαξη και αξιοποίηση του «πολιτιστικού αποθέματος» του τόπου της, η Δημοτική αρχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, σε συνεργασία με τα σχολεία υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, στο Λαογραφικό Μουσείο στο Καμάρι.

Με αυτή την δράση επιχειρούμε το μουσείο από έναν άψυχο χώρο , να μεταμορφωθεί σε ζωντανό οργανισμό. Η Αντιδήμαρχος Ελίνα Μενούνου υποδέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο μουσείο τα παιδιά της Γ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου και πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο ενθουσίασε τους μαθητές. Τους διηγήθηκε ιστορίες των αντικειμένων τα οποία ως στοιχεία πολιτισμού, μεταφέρουν ιδέες, συνήθειες, αξίες, πληροφορίες για το άτομο ή το κοινωνικό σύνολο που τα χρησιμοποίησε.

Το βιωματικό εργαστήρι υφαντικής που ακολούθησε, συμπλήρωσε το νοερό ταξίδι στα χρόνια των προπαππούδων και των προγιαγιάδων τους.

Στην υποδοχή των παιδιών παρευρέθη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καμαρίου, Γιώργος Παπαϊωάννου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καμαρίου, Βασιλική Σπηλιώτη.Τελος τίμησε με την παρουσία του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα,ο κύριος εμπνευστής και δημιουργός του Λαογραφικού Μουσείου, Αθανάσιος Νούλας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο