KR Tempo

Ξεκινά την Παρασκευή το διήμερο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής στο Ζευγολατιό

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής, διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι η Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού, στη μνήμη της αείμνηστης ιδρύτριας του Συλλόγου και εμπνεύστριας των εκδηλώσεων αυτών, Ελένης Λιμιάτη.

Το φεστιβάλ ξεκινά το βράδυ της Παρασκευύς, 1η Ιουλίου, στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιούτ, με το τμήμα μπαλέτου της «Στέγης» να αποδίδει τον «χορό των λουλουδιών». Την επόμενη ημέρα, Σάββατο, 2 Ιουλίου, στις 9:00 μ.μ., οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το παιδικό τμήμα της Πνευματικής Στέγης να χορεύει χορούς της Ηπείρου και το τμήμα ενηλίκων χορούς της Δυτ. Μακεδονίας και της Μ. Ασίας. Συμμετέχουν ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού Ρούμελης και αντίστοιχα συγκροτήματα από την Βουλγαρία και τη Λετονία.

Το γλέντι, υπόσχονται οι διοργανωτές, θα συνεχιστεί με τη ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα «Ηπειρώτικο Τακίμ» και τους μουσικούς Αλέξανδρο Λιοκάτη (κλαρίνο), Κώστα Καραπάνο (βιολί), Μάριο Τούμπα (λαούτο), Τάσο Ντάφλο (ντέφι και νταούλι) και τον Γιώργο Γκούβα στο τραγούδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο