ΚορινθίαΠεριφέρεια

Έργα οδικής ασφάλειας 23,8 εκ ευρώ ζητά η Περιφέρεια στον κόμβο Λεχαίου και στη Motor Oil

Την πρόταση έργων συνολικού ύψους 23.875.000 ευρώ, που αφορούν την βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό της δίκτυο απέστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρόταση υποβάλλεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης ένταξης στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίασή της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχθές Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Οι δράσεις που είναι επιλέξιμες περιλαμβάνουν βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τόσο στο αμιγώς αστικό δίκτυο όσο και στο υπεραστικό – περιαστικό οδικό δίκτυο. Μεταξύ των προτεινόμενων έργων, περιλαμβάνονται:

  • Η κατασκευή σύνθετου κόμβου στην συμβολή της παλιάς εθνικής οδού με την παλιά Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των Αγ. Θεοδώρων και κοντά στα διυλιστήρια της Motor Oil.
  • Η διαμόρφωση της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, από τον ισόπεδο κόμβο στην περιοχή της Αρχ. Κορίνθου μέχρι τον ισόπεδο κόμβο στο Λέχαιο.
  • Ακόμα, περιλαμβάνονται απαλλοτριώσεις, δίκτυα, δράσεις και συστήματα ελέγχου, προστασίας και προειδοποίησης.

Ιδιαίτερα τώρα, όσον αφορά το έργο κατασκευής των ισόπεδων κόμβων στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, από Αρχ. Κόρινθο έως Λέχαιο προβλέπει την κατασκευή δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων και την βελτίωση της Π.Ε.Ο. ανάμεσα στους δύο ισόπεδους κυκλικούς κόμβους. Επίσης την σήμανση και τον ηλεκτροφωτισμό του τμήματος αυτού του δρόμου. Το έργο θα εξυπηρετήσει επίσης και την ασφαλή είσοδο και έξοδο στο Εμπορικό Πάρκο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Ιδιαίτερα, στην γέφυρα της Αρχ. Κορίνθου, προβλέπεται επίσης η διευθέτηση της εισόδου και εξόδου του μηχανοστασίου των αστικών λεωφορείων, με την κατασκευή παράπλευρης οδού και την λειτουργία φωτεινής σήμανσης στην έξοδό της στην Π.Ε.Ο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο