KR Tempo

Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου στη Λιθουανία

Στο Moletai της Λιθουανίας  βρέθηκε ομάδα μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, «Looking Out, Looking In».

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν και να ερμηνεύσουν ποικίλο μουσικό ρεπερτόριο με τους μαθητές του σχολείου της Λιθουανίας. Εκεί πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δράσεις, εντός και εκτός της σχολικής μονάδας. Με τον τρόπο αυτό αναπτύχθηκαν μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών κοινοτήτων σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Τα προγράμματα Erasmus δίνουν την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να  κατανοήσουν και να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα, να αναπτύξουν σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας, να δημιουργήσουν ένα κοινό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών τύπων πολιτισμικής και εκπαιδευτικής κουλτούρας. «Η ικανοποίηση μας από την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+ είναι μεγάλη και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του» αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφει η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ειρήνη Καραπατά και η υπεύθυνη επικοινωνίας, Α. Σταυροπούλου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούν τους μαθητές του Σχολείου, οι οποίοι με ευγένεια, γνώση, ταλέντο και μεράκι έγιναν άξιοι πρεσβευτές της χώρας μας στην Ευρώπη. Τέλος, ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς του σχολείου κ. Σπυρόπουλο, Αβραμίδη και Τσικολιδάκη που οργάνωσαν και υλοποίησαν τη δράση, αλλά και τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο για τη υποστήριξη και τη βοήθειά του στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο