ΔήμοιΕπιχειρείν

Ικανοποίηση του Δημάρχου Β. Νανόπουλου για την σύνδεση της Κορίνθου με το φυσικό αέριο

Την σύνδεση της με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου εγκαινίασε η Κόρινθος, ενώ τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από την εταιρία Hengas Hen Gaz που έχει αναλάβει το έργο στο σημείο σύνδεσης, στην περιοχή του Πεδίου Βολής.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, των υφυπουργών Χρήστου Δήμα και Νίκου Ταγαρά, εκπροσώπων της ΔΕΣΦΑ, τοπικών αρχών και αντιδημάρχων. «Για το δήμο Κορινθίων και για μένα προσωπικά είναι μια ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημέρα. Δικαιώνεται η επιλογή μας 2 χρόνια πριν να προχωρήσουμε με την hen gas, μια ιδιωτική εταιρία, και να συνδέσουμε την πόλη της Κορίνθου με το φυσικό αέριο» ανέφερε ο Βασίλης Νανόπουλος. Θύμισε πως όταν η Κόρινθος εξαιρέθηκε του σχεδιασμού, «αποφασίσαμε ως δημοτική αρχή να ακολουθήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο. Με συγκεκριμένο σχέδιο, επαφές και δυναμική διεκδίκηση καταφέραμε να πετύχουμε την σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου παρέχοντας στους πολίτες την δυνατότητα της επιλογής».

«Πολλοί αμφέβαλαν αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί αυτό το έργο» συνέχισε με παράπονο ο Δήμαρχος, δηλώνοντας χαρούμενος «που κάνουμε σήμερα τα εγκαίνια του δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος της ενέργειας τους περίπου 40%, αλλά και στα δημοτικά κτίρια η μελέτη για την σύνδεση των οποίων έχει ολοκληρωθεί, οι πρώτες συνδέσεις θα γίνουν στα δημοτικά κτίρια».

Μεγάλη ικανοποίηση

Ο κ,. Νανόπουλος είχε τη χαρά στο γραφείο του, στο δημαρχείο, να συναντηθούν με την εταιρία οι πρώτες μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο ώστε να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές. Κοντά στο σημείο των εγκαινίων, βρίσκεται ο χώρος που θα λειτουργήσει το επιχειρηματικό πάρκο, «και εκεί οι νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα» σημείωσε ο κ. Νανόπουλος. Πρόσθεσε πως το έργο που εγκαινιάστηκε εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του δήμου Κορινθίων για την βελτίωση των υποδομών, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την οικονομική ανάπτυξη.

Η πρόθεση της εταιρίας είναι να έχουν συνδεθεί και τα δημοτικά κτίρια και οι μεγάλες επιχειρήσεις εντός του 2023 και πιστεύω θα υλοποιηθεί. «Θα εργαστούμε όλοι για αυτό» διαβεβαίωσε την εταιρεία ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του. Από την πλευρά της βέβαια, ο Δήμαρχος αναμένει από την εταιρία να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και από την κυβέρνηση να παρέχει την στήριξη που χρειάζεται «ώστε το καλοκαίρι να πετύχουμε βελτίωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος με τις πρώτες συνδέσεις».

Η σύνδεση της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου είναι το πρώτο από τα πολλά και μεγάλα έργα που θα δουν οι Κορίνθιοι να υλοποιούνται μέσα στο 2023! Γιατί ως δημοτική αρχή μιλούμε την γλώσσα των έργων!

Η σύνδεση των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων εντάχθηκε σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και σύντομα η εταιρία θα δέχεται αιτήσεις σύνδεσης. Επιπλέον εκπονείται μελέτη, χωρίς κόστος για το δήμο Κορινθίων, για σύνδεση φυσικού αερίου σε δημοτικά κτίρια, επίσης χωρίς κόστος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο