Περιφέρεια

Σύσκεψη Νίκα με τους Δημάρχους της Κορινθίας για την έναρξη της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων

Σύσκεψη με τους δημάρχους της Κορινθίας, της γειτονικής Αργολίδας, και μέρους της Αρκαδίας, που θα εξυπηρετηθούν από τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη, έδρα της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εκφράστηκε από το σύνολο των μετασχόντων δημάρχων ικανοποίηση για την εξέλιξη που έχει προκύψει η οποία σηματοδοτεί την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στη συνάντηση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός της σταδιακής παράδοσης απορριμμάτων, μέχρι την πλήρη παράδοση, η οποία σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης θα είναι δωρεάν. Ακόμα, συζητήθηκε το κλείσιμο όλων των -καταγεγραμμένων και μη- χωματερών και η σταδιακή αποκατάστασή τους, όπως επίσης και η άσκηση των σχετικών ελέγχων από την Διεύθυνση και τα κατά τόπους Τμήματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν ωστόσο και τον προβληματισμό τους, για το γεγονός της άρνησης ιδιωτικών παρόχων ηλεκτροδότησης να αποδώσουν προς τους δήμους τα δημοτικά τέλη και λοιπούς φόρους, εξέλιξη που δείχνει να οφείλεται και στην μη πληρωμή λογαριασμών από πολίτες λόγω των αυξήσεων των τιμών εξ αιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο