Περιφέρεια

Σύσκεψη για θέματα οδικών έργων υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, μεταξύ των οποίων και της Αθηνάς Κόρκα (Κορινθίας), όπως και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων  των Περιφερειακών Ενοτήτων και της έδρας.

Στην σύσκεψη, μεταξύ άλλων, έγινε προετοιμασία για την εγκατάσταση των 25 φωτεινών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 5 τέτοιες ηλεκτρονικές πινακίδες ανά Περιφερειακή Ενότητα -σε κομβικά σημεία της κάθε Π.Ε.-, προκειμένου να εξυπηρετούν τους οδηγούς με μηνύματα πολιτικής προστασίας, κατάστασης του οδικού δικτύου κ.α. Ακόμα, με δεδομένο ότι ξεκινά οσονούπω η εργολαβία για την εγκατάσταση του φωτισμού με led στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ο Π. Νίκας κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της να παρακολουθούν τις εργασίες.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε, ακόμα να προχωρήσει άμεσα η εκπόνηση μελετών από τις 5 Διευθύνσεις Τ.Ε., για παρεμβάσεις σε όσες γέφυρες στο οδικό δίκτυο των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων έχει διαπιστωθεί κατ’ αρχήν πρόβλημα, με βάση την σχετική τεχνική έκθεση που συνέταξε το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης. Ο κ. Νίκας επισήμανε ότι αναμένεται σύντομα πίστωση από το υπουργείο Εσωτερικών για την οδική ασφάλεια από την οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν και οι εν λόγω παρεμβάσεις.

Στη σημερινή σύσκεψη, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης ζήτησε να γίνεται επισταμένος έλεγχος των ασφαλτοστρώσεων, με λήψη δειγμάτων, ενώ κάλεσε να έχει ολοκληρωθεί ως τα Χριστούγεννα η εργολαβία για την οριζόντια και κάθετη σήμανση στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, δόθηκαν οδηγίες και για την κατάρτιση του νέου Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας.

Αντιπλημμυρική προστασία

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετείχε εξάλλου και σε σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Περιφερειών της χώρας, εν όψει του επικείμενου χειμώνα, την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν, ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Πανταζόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο