Περιφέρεια

Συμβάσεις προϋπολογισμού 5,5 εκ ευρώ στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Μια προγραμματική σύμβαση και δυο εργολαβικές συμβάσεις συνολικού  προϋπολογισμού 5.500.520 ευρώ υπέγραψε στην Κόρινθο, στο διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η προγραμματική σύμβαση -μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης- αφορά στο προϋπολογισμού 4.300.520 ευρώ έργο ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στον χώρο του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.

Οι δυο εργολαβικές συμβάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έχουν να κάνουν, η μία με τα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ έργα αποκατάστασης και ρύθμισης της κυκλοφορίας και συντήρησης της εθνικής οδού στον κόμβο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας και η δεύτερη με την την κατασκευή αρδευτικών έργων στις περιοχές Καρυώτικα, Βελανίδια, Μελίσσι και Πιτσά του ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί μία ακόμα εργολαβική σύμβαση για το με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης των επαρχιακών οδών στο δημοτικό διαμέρισμα Φενεού – έργο με το οποίο αλλάζει κυριολεκτικά όψη το οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο