Κορινθία

Μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και πολλά χαμόγελα ξεκίνησε η σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και με πανηγυρική είσοδο των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά, ξεκινά ένα ακόμα σχολικό έτος αβεβαιότητας, αφού κανείς δεν γνωρίζει αν τα μαθήματα θα συνεχιστούν στα θρανία, παρά τις προθέσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, κ. Διονύσιος, τέλεσε σήμερα Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, τον αγιασμό με την ελπίδα όλα να πάνε καλά. Είχε την ευκαιρία να ευλογήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, το 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου και στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ». Εξέφρασε την  χαρά του, γιατί όπως παρατήρησε, παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός ταλαιπωρεί ακόμα την ανθρωπότητα, εντούτοις τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δια ζώσης, με τον παραδοσιακό τρόπο. Προέτρεψε τους μαθητές και τους γονείς τους να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, ώστε όλοι να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς προκειμένου να καταστούν υγιή, ψυχή τε και σώματι, μέλη της κοινωνίας μας

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου βρέθηκε όμως και ο Δήμρχος Βασίλης Νανόπυλος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του, γιατί όπως είπε, η πρώτη ημέρα βρίσκει κανονικά τους μαθητές στα σχολεία τους, στον φυσικό τους χώρο, «κοντά στους ανθρώπους που θα σας δώσουν όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζεστε για να πορευτείτε σαν άνθρωποι αλλά και σαν επαγγελματίες μετέπειτα στη ζωή σας, τους δασκάλους σας».

Ελπίδες για τη νέα σαιζόν

«Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη» τόνισε ο κ. Νανόπουλος, θυμίζοντας τα απομακρυσμένα μαθήματα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν. «Το μέλλον του τόπου μας στηρίζεται σε εσάς, στη νέα γενιά και το σχολείο αποτελεί τον πυλώνα για τη διαμόρφωση σωστών πολιτών, ανθρώπων με ήθος, δυναμικότητα και ευαισθησίες» συνέχισε απευθυνόμενος στους μαθητές ο Δήμαρχος Κορινθίων.

Διαβεβαίωσε όλους ότι η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με τους δασκάλους και καθηγητές, τους συλλόγους γονέων και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, θα διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα διατηρήσουν το σχολικό περιβάλλον κατάλληλο και ασφαλές, προσφέροντας σας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης.

Θυμήθηκε τα παλιά ο Σταματόπουλος

Τα παιδικά του χρόνια, θυμήθηκε ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, και μοιράστηκε με τους μαθητές την τότε εμπειρία του, με τη μάνα του, όπως είπε, «να με ξυπνάει νωρίς, την ώρα του πιο ωραίου ύπνου και να παλεύω ανάμεσα στη γλύκα του μαξιλαριού και την λαχτάρα να ξαναδώ το σχολειό μου. Να περπατάω προς το σχολείο με χίλιες σκέψεις, αγωνίες και ερωτηματικά για τη νέα χρονιά που άνοιγε μπροστά μου και η καρδιά μου να χτυπάει δυνατά στο πρώτο κουδούνι, στη μυρωδιά των νέων βιβλίων που τα άγγιζα με ευλάβεια. Κι έπειτα τα πειράγματα με τους φίλους στην αυλή: Ποιος ψήλωσε, ποιος πάχυνε σε ποιον φάνηκε κιόλας το πρώτο μουστάκι…».

Ο Σπ. Σταματόπουλος διαβεβαίωσε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ότι οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του δήμου Σικυωνίων έ»χουν φροντίσει τα σχολικά κτήρια να είναι καθαρά, επισκευασμένα όπου χρειάζεται και έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε να καλωσορίσουν παιδιά και δασκάλους με ασφάλεια και γι’ αυτή τη σχολική χρονιά». Ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τόνισε ότι ο δήμος Σικυωνίων και ο ίδιος προσωπικά θα είναι πάντα δίπλα τους.

Ψυχική και σωματική υγεία ευχήθηκε ο Τ. Γκιολής

Καλή σχολική χρονιά ευχήθηκε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής, ενώ βρέθηκε στον αγιασμό που έγινε στο 1°Γυμνάσιο και του 1°Λυκείο Κορίνθου, από τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο και παρουσία του Δημάρχου Β. Νανόπουλου. «Ως γονείς πρώτα θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν ψυχική και σωματική υγεία και μετά όπως έλεγε ο σπουδαίος Πλούταρχος: Το μυαλό δεν είναι δοχείο που πρέπει να γεμίσει αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει» υπογράμμισε ο κ. Γκιολής.

Στο ειδικό Σχολείο Κορίνθου ο Χρ. Δήμας

«Καλή σχολική χρονιά σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολείων, στους γονείς αλλά και στις γιαγιάδες και τους παππούδες που τόσο βοηθούν» ευχήθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος βρέθηκε στον αγιασμό που έγινε στο Ειδικό Σχολείο Κορίνθου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο