Δήμοι

Ενισχυμένο κατά 1,3 εκ ευρώ το νέο Πρόγραμμα ΤΕΒΑ του Δήμου Κορινθίων

Την ενίσχυση του προγράμματος επισιστιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ) επεδίωξε και πέτυχε ο δήμος Κορινθίων για τη νέα χρονιά.

Το πρόγραμμα που ανακουφίζει εκατοντάδες οικογένειες, όχι μόνο στο δήμο Κορινθίων αλλά σε ολόκληρη την Κορινθία αφού ο δήμος μας είναι συντονιστής εταίρος, αγγίζει πλέον τα 4,5 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2021, ο Δήμος Κορινθίων ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας, μετά την υποβολή και αξιολόγηση της αίτησης χρηματοδότησης για την ενίσχυση του  Ε.Π. προγράμματος Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ) κατά 1.389.413 ευρώ, θα λάβει συνολικά για το πρόγραμμα το ποσό 4.501.519 ευρώ από 3.101.519 ευρώ  που είχε λάβει στο προηγούμενο.

«Η κρίση που ταλαιπωρεί εκατοντάδες συμπολίτες μας δυστυχώς παραμένει. Χρέος μας είναι όχι μόνο να συνεχίζουμε τις ενέργειες στήριξης αλλά και να τις ενισχύουμε. Με το νέο πρόγραμμα ΤΕΒΑ που εξασφαλίσαμε για τη νέα χρονιά θα βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Το Πρόγραμμα, στηρίζει ήδη 5.589 ωφελούμενους στους 5 δήμους της Κορινθίας και 1694 στο δήμο Κορινθίων. «Με την νέα αυτή χρηματοδότηση  ο Δήμος Κορινθίων ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας θα εξασφαλίσει τρόφιμα και είδη βασικής συνδρομής και για το έτος 2022 για την ΠΕ Κορινθίας και τον Δήμο Κορινθίων» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο