Περιφέρεια

Στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Κορίνθου με την Σοφία Ζαχαράκη ο Δημ. Πτωχός

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης μαζί με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Κορινθίας Νίκο Ταγαρά και τη Βουλευτή Μαριλένα Σούκουλη επισκέφθηκαν στην Κόρινθο το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας.

Ο Δημήτρης Πτωχός συνομίλησε με τους ανθρώπους του Κέντρου για την αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και για την δημιουργία ενός δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. «Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει όλοι μας να το βάλουμε ως πρώτη μας προτεραιότητα. Πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε όλα αυτά τα φαινόμενα όσο πιο γρήγορα γίνεται να εξαλειφθούν». Ο Δημήτρης Πτωχός επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Πελοπόννησο και τόνισε: «θα διεκδικήσουμε την δημιουργία Κέντρου Πρόνοιας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης επισήμανε την σημαντικότητα του έργου του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας λέγοντας «θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές τις δομές και κυρίως τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να απευθυνθούν σε αυτές τις δομές. Είναι κυρίως γυναίκες. Αυτές οι σπουδαίες γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί και βρίσκουν το θάρρος να βρίσκονται σε τέτοιου είδους δομές και να ζητήσουν την απαραίτητη βοήθεια». Τέλος ευχήθηκε στο μέλλον να μην χρειαζόμαστε τέτοιες δομές ενώ διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Χαρούμενη στην Κόρινθο

Από την πλευρά της, η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία της στην Κόρινθο και για την ανάγκη δημιουργίας δόμων που θα έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις. «Σήμερα θα μιλήσουμε κυρίως για τις γυναίκες, για το κομμάτι της αντιμετώπισης της βίας και είμαστε εδώ, σε ένα κέντρο που υποδέχεται όλα αυτά τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα ενός ανθρώπου, ο οποίος ταλαιπωρείται και βασανίζεται. Ως κράτος σε όλες τις εκφάνσεις, είτε πρόκειται για την κεντρική εξουσία, ένα Υπουργείο, είτε για τις Δημοτικές Αρχές και για τις απαραίτητες Περιφερειακές Δομές που πρέπει οπωσδήποτε να οργανωθούν, έχουμε ήδη τα εργαλεία όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα επιδόματα για διαφόρων ειδών ανάγκες καθώς και τις δομές».

 Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναφέρθηκε τέλος στην ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Πρόνοιας και στην Πελοπόννησο. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αριθμό 15900, που μπορεί να καλεί όποιος έχει υποστεί ή διαπιστώνει περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Με την επίσκεψη στο συμβουλευτικό κέντρο Κορίνθου δόθηκε η ευκαιρία για μια αναλυτική παρουσίαση των παρεμβάσεων για την ψυχολογική, κοινωνική, νομική και ολιστική υποστήριξη των γυναικών.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, επισήμανε την σημαντικότητα της παρουσίας Σοφίας Ζαχαράκη στις δομές της Κορίνθου και τόνισε ότι «ο ρόλος ο δικός μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και να στηρίξουμε τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Με αυτή την έννοια είμαστε σήμερα εδώ όλοι μαζί για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία».

Τέλος η Βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη τόνισε «δεν υπάρχει ανάπτυξη αν δεν κάνουμε το  πρώτο βήμα, που είναι η αλληλεγγύη. Η αλληλεγγύη βοηθά έτσι ώστε να έχουμε την κοινωνική συνοχή». Δήλωσε επίσης ιδιαίτερα χαρούμενη που ο Δημήτρης Πτωχός ασπάζεται αυτήν την φιλοσοφία και υποστηρίζει τους κοινωνικά ευάλωτους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο