ΔήμοιΕπιχειρείν

Στον αγώνα για την καταχώριση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Λίμνη Στυμφαλία» ο Δήμος Σικυωνίων

Στην κοινή προσπάθεια των οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής Στυμφαλίας συντάχθηκε ο δήμος Σικυωνίων, προκειμένου να καταχωρηθεί ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) ο όρος «Λίμνη Στυμφαλία».

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία για την κατοχύρωση της ΠΓΕ βρέθηκε δίπλα στους οινοπαραγωγούς, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους και συμβάλλοντας με ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό πριν λίγες μέρες, ο Σπύρος Σταματόπουλος, σε ειδική συνάντηση με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις υπέγραψε και απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή υποστήριξης της αίτησης καταχώρισης της ΠΓΕ «Λίμνη Στυμφαλία».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε διεξοδικά στα πολλαπλά οφέλη και τα πολύπλευρα ευεργετήματα για τον τόπο, τα οποία θα προκύψουν από την καταχώριση της ΠΓΕ. Ειδικότερα, σημείωσε την περαιτέρω ώθηση που θα δοθεί στην αμπελοκαλλιέργεια και στην οινοποιία, στην αύξηση του εισοδήματος των καλλιεργητών και οινοπαραγωγών, στην διατήρηση νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση νέων για την δραστηριοποίησή τους στα χωριά της περιοχής, αλλά και στην παράπλευρη ενίσχυση του εισοδήματος από την αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς ο οινοτουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης του αγροτοτουρισμού.

Οι οινοπαραγωγοί με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Σικυωνίων για την στήριξη στο αίτημά τους και την αγαστή συνεργασία τόσων ετών, ενώ κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών αποτέλεσε η βεβαιότητα της αποδοχής του αιτήματος και η πολύπλευρη θετική συνεισφορά που θα έχει για την περιοχή στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο