Δήμοι

Στην Κόρινθο κάθε Παρασκευή η Κινητή Μονάδας του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ»

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ ΟΞΥΓΟΝΟ», με έδρα το Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, έρχεται στην Κόρινθο και πλέον θα βρίσκεται στα γραφεία της υπηρεσίας του Κέντρου Κοινότητας (Πυλαρινού 67), σε εβδομαδιαία βάση και συγκεκριμένα κάθε Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 μ.μ.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται, κατόπιν προγραμματισμένου τηλεφωνικού ραντεβού. Στο πλαίσιο μιας συνεργασίας που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2021, το διεπιστημονικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ» παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης, συμβουλευτικής υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε άτομα που αντιμετωπίζουν θέματα νόμιμων και παράνομων εξαρτήσεων (αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming), καθώς και στις οικογένειές τους.

Η ψυχική απεξάρτηση σχετίζεται με την αλλαγή του τρόπου ζωής και την υιοθέτηση μιας υγιούς συμπεριφοράς απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, καθώς και την εκπαίδευση σε λειτουργικούς τρόπους διαχείρισης των προβλημάτων. Στόχος της Κινητής Μονάδας είναι η υποστήριξη των ατόμων που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, διευκολύνοντας την διασύνδεσή τους με κατάλληλα προγράμματα προσαρμοζόμενα στις ανάγκες τους (Πολυδύναμα Κέντρα ΚΕΘΕΑ, Θεραπευτικές Κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας). Οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ατομικής συνάντησης μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ «ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ» Ναυπλίου: 2752025083, 6971994804
  • Κέντρο Κοινότητας Κορίνθου: 2741362119, 2741362100, 2741085500

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο